Köksinspiration

lantlivskok.jpg

Duktiga Anna på Styling a`la Anna skickade mig en bild för inspiration till köket i huset. Bilden är från stylisten Eva Lindhs sommarhus och var publicerad i Lantlivs julnummer förra året. Förutom den mycket vackra bilden som är full av inspiration i sig, blir man här övertygad om att det handlar mycket om sammanhanget. Här möts ett modernt uttryck i luckor, handtag och rostfria detaljer med mer traditionella ideal. Det gäller att få till den där känslan som, när alla bitarna faller på plats, känns rätt. Jag har inte nått fram ännu, men jag närmar mig lite hoppas jag. En bild att njuta av en grå måndag!

9 comments

  1. B: Eller hur? Jag har alltid velat ha en massiv bänkskiva, men maken vill ha praktisk laminat. Porslinsho blir det nog inte hos oss heller, men vacker att titta på är den sannerligen. Anna: Visst är det vackert! Plankorna är snygga på den ledden. Något att komma ihåg.

  2. Så vackert kök! Men vitt golv i köket? Gillar man att dammsuga stup i kvarten, så funkar det ju… 🙂

  3. Att ha det gott: Så sant!Annika: Nje, vitt golv kommer vi inte att ha i köket. Det blir ekparkett i köket som i det övriga huset. Bilden är fin inspiration dock och jag gillar kombinationen av det moderna och det mer traditionella. Lite som jag själv är 🙂

  4. Vilket fint kök! Jag gillar liggande panel och den där bilden fick mig att fundera på om det kanske ändå inte skulle passa med sådan i vårt nyligen tillbyggda, 70-talsrenoverade funkishus. Man näe…tyvärr… Men snyggt var det!Men du, det där med laminatskiva: Varför skulle det vara opraktiskt med massivt trä? Ska ni ha en underlimmad ho eller så? I så fall förstår jag att trä inte är något smart val men annars är det ju MER praktiskt! Det är inte bara snyggare med trä utan smartare eftersom det är ett levande material. Råkar du göra ett hack i skivan så på med lite vatten och låt vara så reser sig fibrerna igen. I en laminatskiva blir hacket permanent. En fläck på en träskiva är inget som inte går att råda bot på med lite sandpapper medan en fläck av tex något varmt på laminat sitter där den sitter. Och underhållet: olja någon gång per år är ju inte betungande.Jag förstår det som att du är ute efter ett kök där kontrasterna är det som gör hela känslan. Traditionellt-modernt, rustikt-industriellt osv. En laminatskiva och ni är fast i platt modernt eller lågbudget lantligt. Jag tror att ert kök bara ska ha träbänkar, annars blir inte känslan rätt. Har ni dessutom rostfri diskbänk mellan hoar och spis så garanterar jag att trä på övriga bänkar blir problemfritt.

  5. Carina: Stort tack för synpunkter! Maken vill ha underlimmad ho ja. Swisch – praktiskt när man torkar ned grejer i slasken. Jag har kommit fram till en kombo av laminat vid arbetsbänkarna och sedan en liten “köksö” med massiv ek. Dessutom vill jag ha en del massiva trädetaljer kring luckorna. Jag har tillfälligt fått ro i tanken kring detta, men det återstår att se hur det verkligen blir sedan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.