Skjutdörrar

matplatsmedskjutdorr.jpg

Jag funderar vidare på våra dörrar som vi skall ha till det nedre vardagsrummet. Stort tack för era tankar! Vi kommer inte att göra några större inköp till det nya huset, utan det är de möbler som vi redan har som gäller. I matrummet skall således vårt “kalasbord” stå. Här sitter vi och äter när vi har gäster, men sedan kommer detta möblemang att bli där vi alltid sitter. Bordet är runt i grundutförandet med tre iläggsskivor. Vi köpte bord och stolar på R.O.O.M för ett antal år sedan, men det är still going strong.

Vi har klassiska skjutdörrar även nu som synes mellan de två stora sällskapsrummen. Dörrarna används aldrig, mest på grund av att vår antenn till TV:n är dragen i portalen. Det är denna fråga som är aktuell nu. Skall vi ha skjutdörrar eller vanliga pardörrar vid matgruppen i det nya huset?

matplatsed.jpg

Skjutdörrarna kommer att bli desamma som de vanliga pardörrarna, dvs den glasade dörren som jag visade i går. På ett sätt känns det synd att ha de fina dörrarna inne i väggen, men frågan är om det inte blir lite trångt med vanliga pardörrar vid matbordet? Jag har bestämt mig för att jag vill ha pardörrar mellan entré och vardagsrum i alla fall. Om Ni har fler tankar så mottar jag dem tacksamt i vanlig ordning!

11 comments

  1. Hej,Jag tycker det vore jättefint med skjutdörrar mellan vardagsrum och kök. Eftersom det är samma dörrar bara olika utföranden så tycker inte jag det spelar någon som helst roll. Det blir snyggt hur ni än gör.Önskar att vi kunnat påverka vårt hus mer på undervåningen men men det blir fint det också.KramTindra som jag.

  2. Åh – jag får en HELT annan tanke än på dörrar när jag ser din bild; hur funkar det med tygklädda stolar och små barn? Även om de ser avtagbara ut måste det bli ett kladd? I övrigt, i dörrfrågan, så röstar jag på skjutdörrar!

  3. Hej. En liten tanke slog mig. Ska ni hänga något tungt på väggarna mellan matsal och vardagsrum som kräver rejäl förankring? Min svåger och svägerska har en skjutdörr till sitt “master bathroom” vilket medförde att deras exklusiva och specialbeställda handukstork inte gick att hänga på väggen… Väggen var för klen att orka med den. Tänk på att ev. förstärka väggen (eller vad man nu gör) om ni vill hänga en platt-TV eller något annat där. Ja, så förstås också att inte dörren slår i en iskruvad krok eller så 😉

  4. jag måste bara fråga.. hur fixar du ramarna på bilderna? gör du dom i photoshop? har inte lyckats hitta verktyget ännu.vore jätte snällt om du kunde svara.=)

  5. Jätte roligt att du kikade in på vår Blogg.Kul att följa andras husbloggar tycker vi med.Eller ja jag gillar bloggar överhuvudtaget.Men just nu är det av förklarliga skäl extra intressant med hus byggen, funderingar på inredning och andra detaljer.Kikar snart tillbaks igen!

  6. Tindra som jag: Ja, eftersom dörrarna är desamma, så blir det ett enhetligt intryck. Vi har nog bestämt oss för att ha skjutdörrar mellan matplats och vardagsrum och vanliga dörrar mellan entré och vardagsrum. Det är ju tämligen svårt att se hela huset framför sig ibland, men så är det ju med nybyggen. Tack för tankar! KramBirgitta: Haha! Det går faktiskt förvånandsvärt bra. Det hela beror förmodligen på hur känslig man är för fläckar. Det är ett grovt tyg som har tvättats ett antal gånger, men visst blir det fläckar på det. Jag har en ny arsenal av överdrag som skall upp i det nya huset sedan ;-)Stämningsfullt: Japp, och så blir det nog också :-)Mamma Mia: Det är sannerligen mycket att tänka på och några gropar lär man väl falla i 🙂 Just där blir det nog inga tyngre grejer, men stort tack för påpekandet. Just den aspekten hade jag inte tänkt på!Isabella: Jag använder Photoshop Elements och gör ramar med en skugga runt. Lycka till!Jeanette: Varmt välkommen hit! Det är alltid extra roligt med husbyggarbloggar när man själv bygger. Jag är ju iofs ordentligt fast i träsket och följer massor av bloggar, men det är en annan historia :-)Saravillfara: Ja, det är alltid roligt att se bilder! En sann utmaning att fota interiört nu dock med det riktigt usla ljuset. Men man får ta det som det kommer 🙂

  7. Kan tyvärr inte komma med några bra idéer i dörrfrågan. Tänkte istället kommentera de fina bilderna från ert hem. Gillade tevellisterna skarpt, ser mycket bra ut!

  8. Maria: Jag är svag för det föränderliga med tavellister. Det är lätt att variera och byta ut det som står på dem. Rekommenderas! Tack!

  9. Jag säger som sist – du verkar vara så bra på det här! :-)Och jag personligen tror på skjutdörrar här!

Leave a Reply

Your email address will not be published.