Flytt

tisdagstemaflytt-copy.jpg

Det är mycket flytt i vårt liv nu av förklarliga skäl. Maken försöker få tag på rektorn på Annas kommande skola. Hon skall börja ettan i höst, så det blir skolbyte för henne ungefär ett halvår innan vårt nya hus är klart. Det blir således en hel del trix med lämningar och hämtningar under hösten. När vi väl bor i huset kommer hon att ha nära till skolan, så vi får leva på det.

Annars har vi två barn som flyttar med jämna mellanrum redan nu. Ibland hinner de ut i trapphuset med en packad ryggsäck. Jag flyttar, mamma! Jag tänker inte bo kvar här! Aldrig! Men de brukar komma tillbaka tämligen snabbt igen.

På bilden är det Annas kastade vantar. Minitonåringen fick inte fika när hon ville vid pulkapacken och då var det dags. Jag flyttar! Jag tänker bo någonstans där de inte tvingar mig att ha vantar på sig! Ridå.

Tisdagstema: Flytt

signature

8 comments

  1. Fin bild med härligt sprakande färg! En hel del trixande blir det ja, spännande att se vilken klass hon kommer i. Om tiderna passar kan hon ju gå med oss hem ibland och kanske tvärt om, att Moa följer med er till stan. Tänk att vi ska flytta!

  2. När min dotter var “mini-tonåring” brukade hon flytta upp till kullen på gatans lekplats när mina och hennes åsikter gick isär. Där satt hon med armarna i kors och såg mycket missnöjd ut. Som tur är kan man se kullen från vårt köksfönster så jag hade full koll på den unga damen… och hon kom också tämligen snabbt tillbaka! Hoppas skolbytet går bra!

  3. Det är Så Tröstande att läsa om hur andras barn mellan varven beter sig som ens egna… ang. stora småttingar i flyttflykt :-S Valter håller på likadant, han kan vara en riktig dramaqueen när det hettar till och viljan sprakar som hetast. Härom dagen (då han inte fick sin vilja fram) skulle han prompt flytta ner på vår innergård, och bo i tält på obestämd tid… Puh!

  4. Anette: Ja, det vore ju perfekt med lite samkörning av vardagslogistiken ibland 🙂 Tänk att vi skall flytta! Otroligt – skönt! KramAnna: Haha! Ja, det är mycket flyttande nu. De är stora, men samtidigt små. Det är säkrast att flytta dit mamma eller pappa ser en :-)Anna: Ja, tält förekommer här också ibland 🙂 Det är mycket som händer för de små nu. Det är bara att försöka ta känslostormarna med jämnmod, men det är sannerligen en utmaning ibland. Skönt att det finns fler i alla fall!

  5. Kul tolkning av temat! Och jag känner igen mig, hehe. Jag sa ofta “då flyttar jag” när jag var liten och blev lika arg varje gång mamma svarade “ska hjälpa dig packa?” 😉

  6. s*Tänk att föräldrar kan vara så elaka… Mina barn blir påtvingade overaller när de ska ut och leka… Sexåringen rymde flera minuter pga detta häromdagen. Sen kom hon in och undrade hur mycket vi saknat henne ~ massor såklart 😉

  7. Emma: Ja, det är ju just det. Lite svårt att ta på allvar, men för dem är det blodigt allvar :-)Sandra: Tack!Cattis: Ja, föräldrar är riktigt elaka ibland. Vantkampen pågår ständigt på vintern och jag förlorar oftast 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *