Realisation

bokrealisation-copy.jpg

Nu drar den traditionella bokrean igång snart. Från och med i dag kan man förhandsbeställa böcker på min favoribokhandel på nätet – Adlibris. Jag har inte tittat genom alla kategorier ännu, men det övergripande intrycket är att det är tämligen tunnsått mellan de riktiga fynden. Det är få böcker som hamnade i “måste-ha” kategorin. För min del är det sannerligen ingen nackdel dock. Jag botaniserade lite i mina bokhyllor i helgen och konstaterade att här krävs en riktig utrensning innan flytten…

Mina köprekommendationer inom genren mat och dryck går till två mycket inspirerande böcker som redan finns i min ägo. Favoriten Charlotta Malhotra är en av författarna bakom Härliga helger som erbjuder inspiration till traditionell helgmat. En annan favorit är Johanna Westman vars Hemma hos Johanna fick mig att tänka mer italienskt igen. Sedan utser jag faktaböckerna med Rut och Knut till det stora fyndet på barnsidan. Vi har en del av böckerna och jag skall fynda några till nu. Kul pedagogik som går hem både hos stora och små. På realisationen är det läge att unna sig böcker som man normalt inte köper. Jag satsar på Flora: Trädgårdsväxternas kulturhistoria. Vackra bilder är icke att förakta när jag kommer att blicka ut över en lerig massa från mitt arbetsrum i huset. Man måste tänka stort ändå :-)!

signature

14 comments

  1. Tack för att du påminde mig. Ska kika in på Adlibris nu när jag har tid. Brukar längta efter bokrean men iår har jag glömt att de komma ska. Kanske för att jag känner att bokhyllorna svämmar över även här.

  2. Ska göra en snabb kik in på Adlibris, brukar beställa där. Förra årets beställning blev smidig, de har allt man beställer och inte som hos bokhandeln där vissa saknas i kassen när man kommer för att hämta. Jag tror det blir en Rut o Knut här också.

  3. Tack på påminnelse om bokrean. Jag har redan en påbörjad kundvagn på Adlibris och den lär väl fyllas på. Just nu vill jag läsa “Vi, de drunknade”.

  4. Jag säger som många andra, va är det redan dags. Men ja, såklart det är. Jag hittade några egna favoriter och sen vill jag oxå ha Härliga Helger. Och käre fästmannen kommer att säga – Va MER kokböcker? Du tittar ju aldrig i dem ;)//M

  5. Alla: Ja, det är inte klokt vad tiden går snabbt! Januari och februari brukar sega sig fram tycker jag, men denna gång har tiden rusat. Och en och annan bok lär det säkerligen bli för mig i vanlig ordning :-)Inredningsgalen: Tack! Varmt välkommen hit!

  6. Vad kul att du tipsar om min första bok! Tack!Jag håller nu på med min tredje: Efterlängtade efterrätter. Den blir mumsig kan jag lova!/Charlotta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *