Lördag

nejlika-copy.jpg

Nejlikorna var länge lägst rankade bland snittblommorna. De billiga blommorna stod färdiginpackade i plast vid kassorna i snabbköpen. Jag säger som Carrie i Sex and the City. They are making a comeback. Nejlikorna är fortfarande billiga och de är mycket vackra. Jag köpte ett knippe rosa blommor på torget i går för den facila summan av sjutton riksdaler. Ett mycket enkelt sätt att bringa lite skönhet i hemmet.

Trevlig helg!

Fotografi: Weronica – En mammas dag

18 comments

  1. Ja, nejlikor är både fina och prisvärda. Nu när det börjar bli vår vill man ju ha in liet blommor och grönt hemma, men utan att det ska bli för dyrt. När jag var i skogen häromdagen plockade jag med mig ett fång blåbärsris som jag ställde i en vas. Först var det härligt grönt, och nu har det börjat blomma 🙂

  2. Vilken otrolig bild du har fångat. Helt fantastiskt fin. Du är duktig med kameran!!Ja du har rätt … Nejlikan är ju så vacker egentligen. Måste bli ändring på diskrimineringen i blomdisken från och med nu. Jag har faktiskt inte varit så förtjust i den. Undrar om det har med att de ofta används som begravningsblommor … Samma med ljung. Farmor sa alltid att man “inte fick plocka in döden” … har du hört så knasigt dumt!? Ljung är ju också en fin växt. Näe bort med sån’a fånerier. Till veckan är det jag som går och köper mig en redig bukett nejlikor!! Ha en skön lördagskväll! //Jellon

  3. Sjukhusblommor,begravningsblommor, ja så har det varit länge.Nejlikor och grönt var så där väldigt fantasilöst. Men det är roligt att nejlikan är tillbaka. Tycker den har nåt glamoröst över sig. Vacker. Fina färger. Och mycket hållbar. Dessutom doftar den fräscht, men inte påträngande. Bilden är ju helt underbar, man känner doften genom skärmen. Otroligt?

Leave a Reply

Your email address will not be published.