På min TV

Innan jul köpte jag boxen med Kalla Fötter och nu rullar den här på kvällarna. Jag hade glömt hur bra serien verkligen är. Det är nog även så att jag har vuxit ikapp huvudpersonerna när det gäller småbarnskaos och livet i stort. Serien var bra redan första gången jag såg den, men nu är den nästan ännu bättre. Ibland funkar det finemang med identifikation, ibland är det ett liv i total motsättning till ens eget som lockar. I kväll tittar jag även på Gossip Girl som definitivt kvalar in i den senare ligan. Jag är alldeles för gammal såklart, men det är något i tonårskvalens upperclassmiljö som ändå får mig att fördriva en timma på tisdagskvällarna. Sedan är det en fördel med ett program som börjar redan klockan 20.00 och klassas som mammaprogram. Då blir det pappakväll med sagoläsning i sovrummet. Jag ser således fram emot en TV-kväll med apelsinsallad. Mammalyx en helt vanlig tisdag.

signature

16 comments

  1. Här lägger sig sambon tidigt jämnt, så jag har allrid ” MammaLyxen ” vid tv:n….då det kan va Thomas & Simon, Bygglov, CityAkuten, House….osv…osv..Men ikväll ska jag oxå se GossipGirl…*ler*.Ha det mys vid tv & Apelsinsalladen… =0)Kram Nettan

  2. Åh, den är så bra, Kalla Fötter!!!! Såg igenom hela serien under loppet av ett par veckor förra vårvintern. Tänk vad bar den hållit sig! Och jag håller med dig om att den engagrear ännu mer nu än första gången jag såg den, då hade jag inte blivit förälder och kunde inte leva mig in lika starkt i alla känslor. Minns också att en säsong visades så attans sent att jag därför avstod från att se den. Njutning!

  3. …….. och en annan ska på planeringsdag och jag kommer bli försenad för jag skulle helst vilja vara hemma och sega och bara vara men man måste ju gå på sådana där dagar och nu ska jag stänga av datorn stryka blusen och komma försent 15 minuter minst ….

  4. Åh, vad det låter mysigt! Den serien står på tur hemma hos oss – för tillfället ser vi på Herrskap och tjänstefolk.

  5. Kalla Fötter – oj, vad den serien var bra!!!! Min och makens absoluta favoritserie när den gick första gången. Vi var i precis samma period som de i serien var så vi kunde identifiera oss jättemycket.Ha du sett hela boxen ännu? Såg du den första gången?? Vill ju inte avslöja för mycket…..men jag kommer ihåg den jättebra och den är så kul/galen/sorglig och typ allt!!! Men jag kommer ihåg den för bra för att kunna se den igen – jag vet ju hur den slutar……..

  6. Nettan: Man tackar! Det blev riktigt trevligt vid TV:n 🙂 Här är det maken som håller hårdast i fjärrkontrollen, medan jag oftast är stationerad vid datorn. Vi har bara en apparat, men barnen pratar mycket om att de skall få en egen TV på övervåningen i nya huset sedan. Men även en mamma kan väl använda den när de sover 😉 KramLinda: Nix, inget bygglov för mig. Jag fick någon slags overkill när det gällde inredningsprogram på TV för några år sedan och jag har inte riktigt hittat tillbaka ännu. Så jag kör med Gossip på tisdagskvällarna :-)Linnéa: Den är ju så brilljant! Löve :-)Sofie: Jag skall börja på tredje säsongen nu och eftersom jag redan har sett serien på televisionen vet jag ju att tårarna kommer. Men det kan vara nog så renande även det iofs!Annika: Ja, det är ren och skär njutning. Det är en sådan där serie som inte åldras heller. Ibland sitter man och retar upp sig maximalt på att allt är så tidsbundet, men så är inte fallet här. Den berör lika mycket nu – och mer på ett annat sätt som sagt. Jag gillar mycket!Hanna-Sofia, Carin och Vicke: Eller hur? SÅ bra! Stämningsfullt: Aj då. Bakläxa för din del då ;-)Helena: Hoppas att din dag blev bra i alla fall! Segt är det i februarilandet, men i dag skiner solen här.Lo: Just ja. Jag måste ha någon ny box snart. Herrskap och tjänstefolk var mycket länge sedan känns det som :-)Susanne: Ack ja. Jag har ju sett serien på televisionen och det slutet glömmer man liksom aldrig bort. Men även fast jag vet, så är behållningen ändå mycket stor. Vissa avsnitt kommer jag ihåg som om det var i går, andra inte så noga. Den håller ännu helt klart!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *