Inspiration: Safari

safaristiled.jpg

Detta är en stil som alltid är gångbar inför den varmare säsongen, men i år finns det extra mycket att välja på när designers fattat tycke för neutrala färger i bleka nyanser. Stilen finns i alla prisklasser från mästarna av greige i slinkiga klänningar och handflätat italienskt läder – Bottega Veneta – till de stora kedjorna som är duktiga på basplagg i denna anda. För att komma i rätt stämning bland krispiga skjortor och nystruket linne rekommenderas förstås Den engelske patienten. Ralph Fiennes och Kirsten Scott Thomas är så obeskrivligt vackra i denna film och aldrig har väl beige sett så tilltalande ut.

I minicollaget syns skjorta från In Wear och trendiga gladiatorsandaler i läder från La Redoute. Linnekjolen, stråväskan och armbandet kommer från H&M. Läppstiftet tillhör Paul & Joes nya vårkollektion och har en tiger på den vackra hylsan. Den vilda pincetten kommer från Tweezerman. Den skira vita blusen och läderskärpet kommer båda från H&M.

13 comments

 1. Hej!Vill ju ha det mesta i collaget :)köpte en liknande blus från hm förra året och den är verkligen skön! Skärpet påminner mycket om ett skärp från Mulberry som jag har suktat efter. Får väl köra på budgetvarianten tillsvidare……..eller för alltid???? 🙂

 2. Gillar denna stil mycket. Det var mycket snyggt i ditt collage. Den kortärmade vita blusen var fin. Vill man klatscha till det lite, är det bara att ta ett armband eller halsband med färger i.

 3. Stämningsfullt: Detta är en stil som även jag tycker mycket om. Det gäller bara att se upp så att man inte bleknar bort helt 😉 Jo tack. Här pågår också skärpsuktning. Någon gång! Skärpet från H&M verkar vara i läder, vilket borgar för ett litet fynd tycker jag. Jag har ett liknande från Boomerang som jag kör med.

  Mamma C: Precis. Det är enkelt att lyfta in detaljer med lite sting i denna stil. Jag har alltid varit svag för detta, men det gäller att få till rätt matchning så att man lyfter sig lite från det riktigt bleka. Jag passar till exempel inte i linne närmast ansiktet, men med vit överdel och linnekjol fungerar det finemang.

 4. Ett mycket fint collage – som alltid! Jag gillar din layout! Det här är inte de färger jag klär bäst i, men den söta blusen och läppstiftet vill jag gärna ha!

 5. Jättefint. Det passar mig – jag är nog inte för så klatsciga färger… Den engelske patienten är för överigt an alldeles, alldeles underbar film.

 6. Jättesnyggt, och hoppsan så öppnade man plötsligt H&Ms sida och började klicka runt lite… Kjolen har redan anlänt för en vecka sedan, men nu får den sällskap 😉

 7. Åh, jag älskar den stilen. Skärpet köpte jag förra veckan och det är jättesnyggt! Jag lägger gärna till linnebyxor i vitt eller khaki och outfiten är komplett! Tänkte mig själv i den stilen när jag ska till Marocko nästa vecka…nice.Filmen är en av de bästa som gjorts, love, love, love it!!

 8. Jag är mycket svag för safarilooken. Allt sedan jag såg filmen Mitt Afrika, så är beige, khaki, stora skjortor, sandaler och naturfärgat läder så begärligt. Så extra snyggt till sommaren och nätta solbrännan. Inspirerande och snyggt kollage 🙂 //Märit

 9. Alla: Det är en mycket tacksam stil som fungerar i många olika sammanhang. Jag är svag för den fräscha krispigheten som är en idealbild långt från kletiga barnglassar – typ 😉 Tack för era kommentarer! Det är alltid lika roligt att läsa!

Leave a Reply

Your email address will not be published.