Retro

Henrik (som aldrig riktigt kom över att Thommy Berggren inte var morfar i huset) och jag tittade på Monikas mat i går kväll. Det producerades mat på löpande band hemma i det påskstylade köket. Det är något förförande med alla fina skålar och Maria Liliegrens keramik . På något sätt känns det som om man själv skulle kunna göra precis samma sak i det där köket – eller i vårt kommande kök. Tänk när vi lagar påskmat nästa år. Då är vi i vårt nya kök. Ja, ni kan drillen nu…

Egen lemoncurd skall jag nog få till i alla fall. Annars ligger jag milslångt från någon Ahlbergsk matlagning för tillfället. Den enda som är glad är matpetaren Henrik. –Vill du ha makaroner? – JAAAA! Vad snäll Du är mamma! Annars har jag hittat vår gamla smörgåsgrill långt inne i skafferiet. Det känns nästan retro att göra klämmisar (som vi kallade dem när jag var liten) däri. Man ser sällan, för att inte säga aldrig, en smörgåsgrill i de Kitchen Aid-täta köken… Sann retro i sjukdomslandet.

Bild från TV 4.

4 comments

  1. Här hemma kör vi franska toast’s på löpande band i perioder. Franska ,ost, skinka och fransk senap och sen in i smörgåsgrillen. Mums!!Ingrid brukar göra sådana till frukost på söndagarna när hon haft lite extra sovmorgon – men som sagt….det är inte ofta man ser dem numera. Vår fick vi när vi gifte oss (för 17 år sen) och den är still going strong!!

  2. Här på Elmstreet slukade de små liven stuvade makaroner idag. Mammans ambitioner med mer spännande rätter slutar oftast i skeptiska miner och petande i maten. Men jag försöker.Jag hoppas att det ska ge med sig med tiden – att de om några år ska kasta sig över den maten som jag gillar.Tills dess får man gilla läget och äta makaroner.

  3. Jag blev för ett bra tag sedan ombedd att skriva shoppingtips till SvD s bostadssite och då tipsade jag om just Marie Liljegrens koppar. Dessvärre så har inte mina tips blivit publicerade ännu men jag har blivit lovad att de snart kommer. Helst hade jag velat ha dem ute innan programmet men nu är det som det är. Maria är en jättetrevlig och duktig tjej!

  4. Susanne: Det har varit mycket praktiskt att ha den nu, men min kvot av smörgåsar i grillen är nog nådd för ett tag framöver 🙂 17 år! Det är kvalité det!Sofie: Yes, jag vet precis hur det är. Ibland kokar jag ett lass makaroner till sonen och äter annat själv. Ingen lysande matpedagogik, men nöden har ingen lag ibland :-)Charlotte: Det ser jag fram emot att se på SVD! Roligt att du uppmärksammar Liliegren där också. Det är verkligen vackra ting.

Leave a Reply

Your email address will not be published.