Tisdag

vitskalram-copy.jpg

Nej, nu ger jag upp mitt bildpillande. Anna har sovit sig frisk – tack en högre makt för det snabba förloppet. Torsdagens melodifestival på skolan verkar räddad och så även den samlade familjens sinnesfrid. Det är sålunda en piggelin dotter som tillverkar tamagotchiböcker på löpande band bredvid sin trista mamma som försöker att jobba lite mellan varven. Och så här får det bli för nu. Jag kanske pillar lite mer med bildformaten sedan, men för nu får Ni hålla tillgodo med dessa fotografier från i förmiddags.

skaldetaljram-copy.jpg

Nillas tisdag är vit och jag har fotograferat ett av mina favoritting i hemmet. Trogna läsare känner igen den vackra gallerskålen från Fide Fajans. Jag är mycket svag för vit glaserad keramik och här tas det till sin fulländning.

skalram-copy.jpg

Handens verk är direkt för att knyta an till bilden nedan. Man får det man ser i genuina material.

elektriskt-copy.jpg

Dagens tisdagstema är elektrisk. Jag hamnade i ett skåp där vi förvarar lampor som vi köpte för länge sedan, men som inte kommit upp på väggen. En av förtjänsterna med lamporna är den vackra textilsladden – trodde jag. En närmare titt ger vid handen att det handlar om en alldeles vanlig svart sladd med ett uppträtt nät i konstmaterial.

När man bygger ett nytt hus blir det elektriska mer påtagligt. Så småningom blir det en elritning där vi skall rita in hur elen skall dras i huset och var vi vill ha våra eluttag. Jag har haft en sväng med nostalgiska strömbrytare som vill göra vår moderna behov av el till något med skimmer av svunna tider. Nu har jag nog valt bort den vägen. Det elektriska måste ju få finnas och ibland kanske man inte skall göra något till något som det inte är. Det finns lite olika strömningar för tillfället. Dels de som vill gömma tekniken och som stoppar in tvapparater i gamla skåp, dels de som kör hightec-hemmet fullt ut. En sak är säker. Vi har aldrig ägnat så mycket energi och uppfunnit så många specialprodukter för att bygga bort alla sladdar som finns i våra hem. Jag är ambivalent, vilket även får representeras av mina nostalgiska sladdar.

Fotografier: Weronica – En mammas dag

13 comments

  1. Jag vill gärna gömma undan så mycket sladdar och elektronik som möjligt – i mina drömvisoner alltså, för hemma ser det ut som kråkbon bakom tvbänken och i datarummet…*suckar* Men det är väl smällar man får ta 😀

  2. Nu har jag suttit och läst din blogg och gillar den. Vad jobbar du med? Skulle vara roligt att höra vad du gör när du inte bloggar? För du kan väl inte ha bloggen som jobb 🙂

  3. Fru A: Ja, här är det helt klart visioner som gäller. Ormboet av sladdar talar om något annat ;-)Katrin: Vad roligt att Du tycker om sidan! Bloggen är en del av det jag gör på dagarna. Jag och Helena arbetar även med framtida projekt gällande En mammas dag. Tidigare var jag hemma med barnen på heltid och innan det var jag doktorand inom humanistiskt ämne. Varmt välkommen hit!

  4. Mycket fin skål! En sådan kan jag enkelt visualisera mig stå på en köksbänk i köket fyllt med frukt… Ja, du vet det där visualiserandet är ju en slags räddning i väntan på huset :)Med hänvisning till tidigare kommentar om vad du gör – jag är också väldigt nyfiken på vad du och Helena ska jobba med… Ni är så kreativa så jag ser fram emot att ta del av era planer framöver.

  5. Vad vackert det är med vit glaserad keramik, tack för fina bilder. Däremot har jag som har “reptilskräck” lite svårt för retrosladdarna.

  6. Mamma Mia: Jag vet 🙂 Jag ser just den skålen på vår utskjutande bänk i köket. Där skall den stå och jag kan se det mycket tydligt! Roligt att du följer oss här på bloggarna. Det sporrar vidare!Nilla: Tack! Det är alltid kul att fotografera utifrån en utmaning. I morgon grönt. Jag har inte en aning om vad det blir för min del, men något blir det säkerligen :-)Lo: Ja, jag får aldrig nog av det. Jag dras till det som en magnet 🙂 Haha! Jag ogillar ormar också. Henrik har sikte på en kobratröja på H&M, men där går min gräns.Mette: Detsamma! GLAD PÅSK :-)Millan: Ah, får kolla 🙂

  7. Vilka fina bilder och härliga tolkningar! Elektrisk var inte det enklaste temat att få till en vacker bild på, men du har verkligen lyckats! Kram

  8. Vicke: Tack! Kul att se dig tillbaka i bloggosfären igenZizzi: aha! Får kolla det då.Annika: Tack! Nej, elektrisk var en riktig utmaning det 😉 Kram

  9. If you’re in uncomfortable position and have no money to go out from that point, you would require to receive the loans. Just because that should help you emphatically. I take student loan every year and feel myself OK because of this.

Leave a Reply

Your email address will not be published.