Randig

randig-copy.jpg

Vi har bott i vår nuvarande lägenhet i hisnande tio år. Tio år – det är ju en evighet när man ser det på det sättet. Under flera år bodde vi bodde med mina föräldrars gamla soffgrupp och diverse secondhandmöbler. När vi sedan skulle investera i möbler var jag helt inne på den våg av New England-inspirerad inredning som då framförallt representerades av stockholmsaffären R.O.O.M och makarna Walles som var en av grundarna till Lexington. Det kändes så nytt och så befriande. Det var enkelt och lätt att tycka om. Ett av de första inköpen var vår sängbänk från R.O.O.M – naturligtvis i oljad ek och naturligtvis klädd i karakterisktisk tickingrand.

För några veckor sedan var det ett hemma-hos reportage hos just Lars Walles i SVD. I går gick jag genom min senaste tidskriftshög och rev ut det där reportaget till min inspirationspärm. Det påminner om den enkla grund i “New England-inredningen” som jag alltid kommer tillbaka till och tycker om. För min personliga del känns det också som att det räcker med stjärnor och amerikanska flaggor, men enkla tickingtyger tycker jag om som bas. Trender kommer och går, men det vackra består.

Ellas inspiration kör en temavecka med mönster. I dag är det randigt som gäller. Häng på Du också!

17 comments

  1. Hej!Gillar också New England stilen även om jag själv inte har särskilt mycket i den stilen hemma..Er sängbänk ser jättesnygg ut!Hoppas ni får en bra dag.Kram!

  2. Hej WeronicaNew England stilen käns verkligen fräsch tycker jag, men har heller inte så mycket av den hos mig. Har du tänkt på att även golvet på din bild är randigt ;-)Ha en fortsatt bra dagEva

  3. Hej..så kul med tema veckan!!!!!!Fina tolkningar..mina randiga bilder fins med ute nu..går i naturens tecken!!!Kika in;)Ha det så fint i vår solen!! hoppas ni får en härlig vecka!! kramar Millan

  4. Hej,Vad roligt att du gillade min blogg, jag har inte hållit på så länge men det är jättekul! Tack för länken, det är en ära:-) Har lagt till dig i min länklista också. På återseende.Hälsningar Åsa

  5. Jättefint! Jag gillar den enkla New Englandstilen – ränder går aldrig ur! Däremot har jag, liksom du, lite svårt för stjärnor och flaggor. Tack för påminnelsen om Walles – det var ett tag sedan jag var där och det börjar nog bli dags igen.

  6. Ticking Navy minns jag väl. Jättefint! Jag gillar stilen och det blir nog sådant den gången jag flyttar/gör om. Härlig bild!

  7. Tittade in i walles hemma -hos reportaget, ville bara berätta att kaklet de valt bakom kastrullerna är EXAKT vad jag vill ha ( till nya köket), med det vill tyvärr ej min man…..annars så har jag alltid älskat ränder och det går aldrig över, det är verkligen en klassiker.

  8. Jag håller med dig. New England är vilsamt och klassiskt. Ränderna går aldrig ur. Tycker väldigt mycket om bildkompositionen!

  9. Alla: Stort tack för era kommentarer! Det värmer och sporrar vidare till nya stordåd 😉 Helena: Kaklet är verkligen fint och en riktig klassiker det med. Hoppas att Du lyckas övertala maken då 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.