18 comments

 1. Åh jag vet 🙂 Jag har en i rosa, den står på matsalsbordet i vardagsrummet och är A L L T I D fylld med runda smaskiga vita Mariannne-kulor. Är man från Finland så är man 🙂

 2. Jag visade min skål som en tisdagstemabild för ett tag sedan! Då var den fylld med just cashewnötter! Den passar till mycket, men nötter och godis gillar jag att fylla den med.

 3. Vilken vacker bild, du tar alltid så fina bilder! Har ingen Marimekko skål än, men det måste jag införskaffa en dag, de är väldigt fina och användbara. Stilböcker, ja, de är inte dumma. Läste en för länge sedan och fick bra tips om vad man bör satsa lite pengar på, och vad som kan vara smart att köpa lite billigare.lisa

 4. Har man en svart, (vilket jag inte har. Gav bort en sån när skålen var alldeles ny på 60-talet nån gång) är det så vackert med nåt vitt i. Sockerbitar riktiga eller godis, polkagrisar, strösocker eller vispgrädde. Eller nåt rött som geléhallon.Har en turkos på landet. Brukar ha vispgrädde i den till “chokladälskarens dröm”en maffig chokladtårta från Allt om Mat.En av dom vackraste glasskålar som finns, enl mitt tycke. Nu finns den återigen i svart. Kanske man skulle köpa en till sig själv.

 5. Ibland har jag en liten blomma i en av våra, eller nötter, eller vindruvor, en ask körsbärstomater passar också bra. Storasyster fick en egen rosa när hon fyllde år och har alltid sitt lördagsgodis i den. Även om de egentligen är lite för stora för godis. Lillasyster har en mindre röd kopia.

 6. Alla: Roligt att höra om Era skålar. Det är sannerligen en modern klassiker som finns i många hem och som kan fyllas med många saker. Ljus har jag aldrig testat – det låter fint.

 7. Vi har INTE erbjudande på vårt Cervera (inte i vår stad) men det brukar vara det med jämna mellanrum.Jag har 2 st. En i färgen “sand” som står på vårt vardagsrumsbord och en i en blå nyans (av alla blå nyanser som finns – vet ej vilken faktiskt) som står i köksfönstret tillsammans med 4 st Kivi-lyktor.Jag vill ha ÄNNU flera skålar. Helst en i varje färg. Det kommer snart mini-Marimekko-skålar….. har inte sett dem på riktigt ännu utan bara på bild. De passar nog utmärkt som dessertskålar.

 8. Susanne: Ja, det gäller att hålla utkik när det är lite rabatt. Ni brukar vara ganska generösa med det emellanåt :-)Mini-marimekko låter mycket tilltalande tycker jag. Jag kommer garanterat att hålla utkik!

 9. åh världens vackraste skål! Just nu har jag hårsnoddar i min bokhyllan (fotnot är att min vän malin har 9 skålar. hon ska ha alla färger some day sägs det)

 10. Jag har physalisfrukter i min turkosa, som står i ett fönster i köket, och gamla bortglömda, infolierade påskchokladägg i den bärnstensbruna, som står i matrummet. Jag är sugen på en rosa just nu.

 11. Vilka fina bilder du fångat till mönsterveckan. Jag har en framme med godis som sambon alltid äter upp, de andra står i sina kartonger i skåpet, tanken var att jag skulle samla ihop flera stycken och ha som glasskålar, men det räcker nog nu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *