Sexton år sedan

portugal-copy.jpg

På tal om prickar och stil…

I söndags sände trean klassikern Pretty Woman. Min bästis och jag såg den två gånger på biografen och förundrades över allt glam. När man nu ser filmen är det omöjligt att inte tänka kvinna-man-makt-klass, men då var det mest kläder. Vi älskade när Julia shoppade loss med kreditkortet. Vi hänfördes av hur vacker Julia var i sin brunprickiga klänning som hon hade på hästpolon. Det var möjligen inte samma känsla i våra H&M-klänningar, men ack så tjusiga vi kände oss då.

Sara vill fara kör en nostalgiutmaning där man uppmanas att visa upp bilder från förr. Mina bebisbilder är i tryggt förvar hos mina föräldrar, men när jag plockade lite i en av mina lådor hittade jag den där brunprickiga klänningen. Där ser Ni (host) min bränna och mina Rayban utan styrka som jag snubblade runt i. Och mitt (och alla andras) signaturläppstift i ljust rosa tillsammans med tandställning. Jag var på kärlekssemester med min blivande man som jag hade träffat ett halvår tidigare. Jag, men ett helt annat liv.

Hej du, lilla flicka i prickig klänning. Det känns länge sedan. Du ser glad ut.  Vi har haft det rätt bra på vägen, visst?!

17 comments

 1. Helt underbart kort! Det är alltid det där man trodde att man visste då som dyker upp och biter en i ändan när man minst anar det. Till exempel ljusrosa läppstift. Eller, för min del, orangefärgat hår.

 2. *Busvisslar* Vilken het brud 😉 Kul att se!! Jag ser klara kopplingar till Pretty Woman -klänningen, där Vivian trampar på tuvor under hästpolomatchen.

 3. WOW! Vilken brud! 🙂 Ljusrosa läppstift var det länge sedan man såg, eller så inte förresten! Vad heter stylisten i Äntligen hemma som verkar ha sparat ett lager från “back then”?

 4. Vilken underbar bild och jag vet int eom jag skulle våga lägga ut någon från den tiden av mitt liv! Men visst är det härligt att ta en tripp längs memory lane!Kram

 5. Hej där, du nordiska pretty woman :)Vilken skön bild!Man blir nästan lite varm i hjärtat när man tänker tillbaka på den där tiden, vad ung man var…!Tack för ditt bidrag, kul att du ville vara med!

 6. Åh, jag tror att jag hade en likadan klänning (BK), visst var det en slags shortsmodell (hua), och RayBan hade jag också. Inte klokt vad vi var snygga!!!!Eller………

 7. Alla: Jomenvisst – en riktig beachbabe 😉 Det känns länge sedan, men maken blev glatt överraskad när han surfade in på bloggen från jobbet 🙂

  Elisabeth: Precis! Jag shoppade mycket på BK – synd att de lade ned den linjen. Jag hoppas att Cos kommer till Sverige snart och blir något liknande. Visst var det en shortsmodell 🙂 Ursnyggt!

 8. Men visst är det ju Julias klänning! Du måste ha känt dig så snygg! Det skulle jag ha gjort i alla fall. Inte minst med det ljusa läppstiftet! 🙂

 9. Stilmedveten redan då! :)Jag känner igen allt, både prickar och big brills. Jag var på Kos den sommaren (-92), hade just träffat han skulle bli min blivande (och senare även fd:) man. Ljusrosa läppglans hade jag också… Men jag tror dock att jag aldrig varit så brun som jag var just den sommaren. Vi hade kanonväder största delen av sommaren här i norrland, och så Greklands sol då också på det… Dessutom var det ju innan man fick barn, på den tiden då man kunde ligga ifred och pressa hela strandbesöket… :)Tack för ditt bidrag och tack för all nostalgi du väckte!Kramen från mig

 10. Åh jag minns den där prickiga klänningen, tyckte den var heeeelt underbar, jag hade dött för att få den där klänningen som du har på fotot.

 11. Gunnel: På toppen av världen var jag just då 😉

  Lina: Haha! Ja, eller hur?! Och jag har nog aldrig varit så brun heller – även om ingen annan såg någon jätteskillnad 😉 Kram

  Mikaela: 🙂 Snygg var den helt klart – med axelvaddar såklart!

Leave a Reply

Your email address will not be published.