Badrumsförvaring

I dag fastnade ögonen på vitrinskåpet Biby från IKEA. Jag gillar det enkla och hur det påminner om gamla skåp hos t ex tandläkare. En god idé för att exponera sin samling i vilket rum som helst. Abret verkar vara barnsäkerheten med förankring i vägg och glas som kan splittras. Inget för dinos kanske då.

Det är alltid en balans mellan praktisk stängd förvaring och snygg öppen förvaring. I köket kommer vi nästan inte att ha någon öppen förvaring. Nu har jag vackra saker stående framme. Jag gillar det, men samtidigt är det dammsamlande. Det är samma sak i ett badrum. Det är praktiskt med stängd förvaring, men lite roligt att ha några saker framme. För det är just det med öppen förvaring också. Då krävs det fin ordning och exponering av det som man vill skall synas. Vackra ting i fina rader är en sak, familjens oreda är en helt annan femma. Det tål att tänkas på.

ikeavitrin-copy.jpg

1. Ett av de mest ombloggade tingen i inredningsvärlden i vintras – lådan från Clas Ohlson. Vi har en liknande variant från Bruka, men jag gillar denna också.2. Klassisk randig necessär från Marimekko och 4her.3. Muffinsask från Designista. Jag har en på mitt skrivbord och de andra planerar jag att ha i badrummet för smått plock.4. Badanka från Urban Living.  5. Jag är urless på Hemtexs ständiga “reor”, men bra basfrotté har de. Nu även med textilmärkning och ekologisk bomull.6. Oemåtståndlig plåsterask från Russinnet.7. Nu provar jag rostvålen till köket (aningen stark), men min stora favorit är och förblir Pamplemousse.

signature

7 comments

  1. Vad härligt det såg ut med det turkosa och gula tillsammans. Tvålen har blivit så vanlig att jag liksom tappat intresset att prova den..men det kanske är värt ett försök ändå. Den kommer ju i en väldigt vacker flaska! Ouch var ju så söt! Ankan med. Jag tror vi kommer att satsa på ett litet skåp (vägghängt) med glasdörrar, för exponering av det fina. Det vardagliga bakom dörrar. Alternativt har jag funderat på att kakla (det är jag som kommer att kakla) en djupare nisch för spegeln, som ger en hylla framför för förvaring. En sådan är ju lätt att hålla ren också känns det som. Spegeln måttbeställes då för nischen.Vårt hus kom igår! Ooooh så spännande! Nu ska det bara byggas också.Ha det bra!Lisa

  2. Lisa: Men så spännande med huset! Vad kul! Vi skall på byggstartsmöte i morgon och så kommer huset i slutet av maj. Ihhhh – typ 😉

    Jag har också funderat på någon kaklad nisch, men jag kan då inte göra det själv. Respekt 🙂 Vägghängt skåp med glasdörrar – ingen dum idé. Och prova tvålen ändå tycker jag. Jag har använt min grapefrukt i ett antal år nu och det är en av mina måste ha produkter. Gillar den massor!

  3. Jag sitter också och funderar på förvaring, även om det främst är till vår dusch/WC. Hos en kompis till Moa såg jag häromdagen en annan variant från IKEA, ett högskåp med dörr uppe och nere men en eller två öppna hyllor i mitten. Det är ett alternativ jag ska titta närmare på. En öppen hylla under spegeln blir det nog också där man kanske kan visa upp väl valda saker. Öppen eller sluten förvaring kanske inte måste utesluta varandra.

  4. Anette: Spännande med ert kök – det ser jag fram emot att få se 🙂 Nej precis, en kombination av de båda alternativen är ju fullt möjlig. Jag vill nog ha mest stängd förvaring i badrummet, men gärna lite yta för några ting. Sonderandet av terrängen fortsätter!

  5. Å vad jag bara älskar din små collage med bilder! Du är en klippa på det – hoppas du jobbar med det för du har verkligen talang & det är alltid lika kul att titta in på denna underbara blogg ? Tack för all inspiration!!!Jes

  6. Så många fina inlägg du har gjort! Underbara bilder på magnoliaträdet och nejlikorna! Ljuvliga, verkligen! Fint collage ( det skriver jag jämt, men de är ju alltid det! 😉 Ikea har lyckats igen – jag gillar verkligen vitrinskåpet! Trevlig helg!

  7. Vilka underbara tips! Vill också ha nytt badrum men först blir det nya fönster och fasad. Inte så mycket till piffning där att köpa men lite krukor att matcha ny husfärg kan det nog bli. Du är inte sugen att hänga med på en NY TEMAVECKA?? Drar igång på måndag. Välkommen att kika in för mer info. Kram Karin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *