Gott

I onsdags bakade jag paj och nej, barnen tog inte en smula utan föredrog den randiga glassbyttan. Men jag åt däremot med god aptit. Som sagt – alla blir vi lyckliga på vårt eget sätt. Jag testade att fylla pajen med muscovadosocker enligt recept i nya Rosie. Jag gillar den distinkta smaken på det sockret, men barnen säger mest blä i vanlig ordning. Jag rekommenderar dock pajen :-). En riktigt trevlig helg tillönskar jag er alla!

rabarberpaj.jpg

Rabarberpaj

Gör en deg av 3 dl siktat dinkelmjöl (eller vanligt vetemjöl), 125 gram smör och 2 msk vatten. Tillsätt 2 msk marsanpulver, I tsk vaniljsocker eller 1/2 dl råsocker om så behagas. Låt degen vila en stund i kylen, innan den trycks ut i en pajform.

Smält 50 gram smör. Vispa ihop 2 ägg + 1 äggula med 1 dl muscovadosocker. Tillsätt blandningen i smöret och låt fyllningen sjuda under omrörning i några minuter.

Förgrädda pajskalet ca 5 minuter i 200 grader.

Finhacka rabarber som sedan strös över pajskalet. Häll fyllningen över rabarbern. Grädda tills pajen har fått fin färg ca 20 minuter. Servera med valfritt tillbehör som vaniljkesella, vaniljsås eller glass. Mums!

10 comments

  1. Det där lät ju mums. Hemma hos oss är barnen inte heller några pajfan, det blir oftast glassen eller vaniljsåsen som går hem där.Trevlig helg på er!

  2. Mm vad gott det låter! Kanske får det bli pajbakning till helgen.Trevlig helg med hopp om sol! Lisa

  3. Å, vad mumsigt! Rabarberpaj är nog den godaste pajen av dem alla, måste gå ut och se om min rabarber kommit upp ännu. Ska prova ditt recept, det lät smaskigt. Själv brukar jag alltid göra smulpaj med 50/540 mjöl/havregryn, det blir lite knäckigt och gott. Trevlig helg!

  4. Kul med ett lite annorlunda recept på rabarberpaj! Måste defenitivt testas! Älskar din blogg, alltid så mysigt att kika in! Trevlig helg! Hälsn Maryvintips.blogg.semarysfavoriter.blogg.se

  5. Att ha det gott: Visst är det en alldeles underbar butik! Där kan man bli sittandes mycket länge 🙂 Trevlig helg!Stämningsfullt: Mumma! Hoppas att det smakade bra!Johanna: Och det bästa är att jag har en bit kvar i kylen 🙂 Ha en fin helg!Annika: Pajer är grejen tycker jag. Smidigt och alltid med bra resultat. Jag gillar 🙂 KramKarin: I går skulle jag ta en liten pajbit, men den tillhörande vaniljsåsen var – puts väck. Så det är same, same här 🙂 Trevlig helg!Lisa: Lite sol här, men mest kallt. Jag skall sitta inne och fixa med gamla bilder iofs, så det passar ganska bra. Ha en riktigt fin helg! Och förresten – KUL att du kommenterar så flitigt. Det uppskattas mycket :-)Anneli: Ja, det är något speciellt med rabarber och syran som möter det söta. Jag gillar. Just ja, havregryn. Det var länge sedan jag hade i. Tack för påminnelsen! Trevlig helg!Mary: Nämen, så glad jag blir! Tack för fina ord. Ha en riktigt trevlig helg!

  6. Åh, vi kör visst rabarbertema just nu, du och jag! Jag har precis lagt ut ett recept på saft! Din rabarberpaj verkar hur god som helst, så det får nog bli lite pajbak i farten också. -Det blir både saft och paj för mig då… Hmm. More is more gäller väl i allra högsta grad för rabarber, eller? 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.