Försoning

atonementplock.jpg

Vintagekudde från Mittimyllan och tryck från Keep Calm Gallery.

Nästa vecka är det äntligen DVD-premiär för fantastiska Försoning. För mig räcker det att höra det karakteristiska maskinknapprandet för att få något blött i ögat. Den ödesdigra berättelsens första del ackompanjeras av en olidlig hetta på ett brittiskt lantgods. Det är magnifika trettiotalsmiljöer med en inredning som känns mycket aktuell just nu. Det är överlastat, blommigt och dramatiskt på  Stokesay Court som användes som inspelningsplats. Det är bedagad skönhet i idyllens fall.

atonementcollageed-copy.jpg

Det är inte bara interiörerna som fångar ögat, utan även kläderna. Cecilia Tallis, som spelas av Kiera Knightley, går runt i tunna skira klänningar med lätt fall. Det är bleka pasteller, förutom i den magnifika smaragdgröna aftonklänningen.

* Blus från Topshop, kjol från H&M och bruna lädersandaler från La Redoute.* Klänning från La Redoute.* Klänning och skor från Topshop.

Amor Vincit Omnia av Efva Attling för Orrefors. (Pressbild. Fotograf: Carl Bengtsson)

atonementplock1.jpg

Emmafåtöljer från ABC Collection och tekopp från Burleigh och Förr.

Den 28 maj släpps filmen på DVD!

9 comments

  1. Den här filmen har jag på min “Att köpa-lista” 🙂 Klänningen från Topshop är helt underbar, så den skulle jag kunna tänka mig att köpa den med:)

  2. Jag har läst tio sidor i boken jag fick av dig 🙂 . Jag hade tänkt att jag skulle läsa den innan jag ser filmen, så nu får jag väl snabba mig lite…. Underbart collage, jag gillar de blekrosa kläderna och ja allt!

  3. Tack för ett vackert collage! Filmen vill jag se! Tack också för tipset om shoppen Förr, den var ny för mig och där fanns ju en massa godbitar.

  4. Alla: Vad roligt att Ni tyckte om inlägget! Filmen är fantastisk på många sätt tycker jag. Den är mycket på en gång och går att se ur många perspektiv. Framförallt är det den eviga kärleken. Och inte minst James Mc Avoy 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.