I morgon

ringklocka-copy.jpg

I morgon kommer huset! Jag är förväntansfull och lite skakig som jag blir inför förändringar. Tänk att det kommer att stå ett hus där – vårt hus. Det känns mäktigt och svårgripbart.

I väntan på huset, då det praktiska med fasadfärg och eldragningar kommer att bli påtagligt, ägnar jag mig åt ännu en detalj. Strömbrytarna i gammal stil har jag lagt på hyllan. Jag fick inte ihop dem med vårt nya hus som bland annat kommer att ståta med “snygga” golvvärmereglage på en vägg i rummen. Men en klassisk ringklocka med porslinsknapp – den kommer att pryda sin plats bredvid vår vackra pardörr.

Den fina fotskrapan som vi skall ha finns just nu till ett rabatterat pris, så jag klickar hem ett exemplar även till groventrén. Lera lär vi få väldigt gott om sedan :-)!

14 comments

 1. Det låter så spännande.Ska ni vara där hela familjen och titta på.Packa en fikakorg och ladda kameran med minne och ha det helt underbart!Kram

 2. Oj vad spännande! Jag förstår att du är både skakig och förväntansfull. Det kan nog vara skönt att tänka på konkreta detaljer istället för att bestämma sig för eldragningar och fasadfärg (en vacker grå nyans kanske… och vita fönster och dörrar…).

 3. Hej!Fotskrapan köpte jag i vintras. Jättefin, men pass på var du lägger den när den ska “rosta av sig”. Det kan bli fula fläckar, men sedan är det fritt fram.Speja

 4. Anne: Haha! Ja du, det (s)känns mycket speciellt!

  Sofia: Barnen skall få följa med ut på morgonen, innan vi skjutsar dem till skolan och förskolan lite senare. De är inte fullt så entusiastiska som sina föräldrar när det gäller att åka till huset, men förra gången klättrade de på en gigantisk jordhög och lekte med några överblivna plaströr och lite frigolit. Då var det kul, men annars är det ganska svalt 🙂 Men i morgon skall deras rum lyftas och då blir det nog lite roligare kanske. Kameran lär gå varm ja och bilder kommer i morgon! Kram

  Lo: Just nu funderar vi (mest jag då 🙂 på en bruten vit nyans.Jag lär återkomma i fasadfrågan, när nu fasaden faktiskt snart är på plats. Det skall bli spänannde att se lockläkten som vi har valt till fasaden. Ihhh – nu är det nära ja 🙂

  Speja: Vi har en skrapa hos mina föräldrar. Den har redan hunnit krossa Henriks stortånagel vid lek i källaren, men nu har det växt ut en ny nagel 🙂 Rostning har icke påbörjats, men när du säger det så verkar det smart att göra det nu.

  Lisa: Ja, nu känns det ungefär som dagen innan julafton när man var liten 🙂 Pirrigt och fullt av förväntningar!

  Sandra: Nu är det spännande tider ja 🙂

 5. Jag, som har följt din blogg så länge, är nästan lika uppspelt som du! 🙂 Spännande! Hoppas att allt går bra.

 6. Oj, vad spännande! Det låter så myskor bara: “Imorgon kommer huset”.Jag har nog inte riktigt anammat modulhusbyggandet i min tankevärld.För mig är det snarare imorgon ska vi börja bygga vårt hus. Man börjar bli gammal – helt klart! Jag har en exakt likadan ringklocka, också den inköpt på Gysinge. ; )

Leave a Reply

Your email address will not be published.