Husresning del I

valkommenhem.jpg

Efter sju sorger och åtta bedrövelser när det gäller vår husresa, så står det där nu. Efter tidigare undringar om man kan bli alldeles till sig av en takstol kan jag konstatera att – jo, det kan man och det blir man. När jag fick syn på vår pardörr blev jag alldeles blöt i ögonen. Det kändes hur mäktigt som helst. Vårt hus.

husresning3.jpg

När vi kom ut till tomten straxt efter åtta hade de redan hunnit resa undervåningen. Huset kändes precis rätt i detta läge och som jag hade föreställt mig det. Nu skall det till en övervåning också.

husresning2ed.jpg

Den STORA lyftkranen lyfter in innerväggar till nedre våningen. Ljuva syn.

husresning1ed.jpg

Den fina linjen från pardörren genom vardagsrummet och ut till verandan.

byggplats.jpg

Fortsättning följer i eftermiddag. Ack, ser Ni! Det är vårt hus!

27 comments

 1. Å vad underbart! Måste vara en mäktig känsla att få se ett sådant här projekt i hamn. Nästan som att föda barn, för det är ju lite av en bebis, huset :)Det ser jättefint ut!

 2. Vad härligt! Kul att se att det går framåt. ser med spänning fram emot eftermiddagens bilder och ord!

 3. Ååååh grattis! Jag som följt dig hela vägen från förra årets suckar över huset som inte blev, genom de första trevande husritningarna till tapetval och inköp av dörrmattor är detta ju magiskt att se… Ska bli så roligt att få följa med genom detta!

 4. Så roligt att få se! Ibland när jag cyklar hem från jobbet finns det ett hus på en plats där det inte fanns något hus på morgonen. Man kan ju se att det är förberett för hus men att det sedan plötsligt står där… makalöst!

 5. Vad fint det ser ut fast det bara är början! Så underbart att skapa ett nytt hem.Speja

 6. Åh hjälp vad spännande – jag ryser också! Stort grattis till er! Jag blir också mäkta förvånad över att det går att resa ett hus så fort. Jag kommer självklart att följa fortsättningen!

 7. Härlig känsla! Ska bli spännande att följa eran husbyggarresa. Din blogg är SÅ inspirerande, kommer att få massa idéer under resans gång! TACK!Kram Kram

 8. Åh, så vackert ert hus kommer att bli! Det är ni så värda! Vilka vackra pardörrar! Det känns att det är din stil! 😉 Kram!

 9. Härligt, härligt! Jag blir bara lite lätt avundsjuk på er :). Jag kommer nog att ta en liten promenad bort till husbygget för att titta lite närmare så småningom.

 10. La du ner tävlingen, jag är nyfiken på vem som vann även fast jag missade att tävla. =)

 11. Grattis garttis! Vad skoj! Och så snabbt det går när de väl sätter frat. Glöm nu inte övervaka som en hök, så att allt blir rätt 🙂

 12. Men så otroligt snabbt det går. Jättegrattis till att drömmen nu är så verklig att det både går att ta på den och gå in i den! Tänk om man tog en snickare eller husbyggare från säg 1908, och förflyttade honom just 100 år fram i tiden. Han skulle ju inte tro sina ögon att det går att resa ett hus så snabbt!Ska bli spännande att se fortsättningen/Sofia

 13. Oahoooo! Hur fort kan det gå? Jag trodde det skulle gå lite i taget. Grattis ! Vad kul för er!!!! kram

 14. Åhhhhhhhhhh!Åhhhhhhhhhh!…Åhhhhhhhhhh!… vad säger man? Kram, grattis och oj vad roligt!Åhhhhhhhhhh!

 15. Förresten, glöm inte att skriva meddelande till eftervärlden på stommen och stoppa dagens tidning i några mellanväggar. Vi som bor i ett hus från 1860 har hittat mycket skoj i våra väggar (inklusive fiskenät, nylonstrumpor och tidningar)Åhhhhhhhh… -igen!

 16. Häftigt att få se sitt HUS byggas. Det är ju typ som att vänta en bebis….. *ler*Härliga bilder. Blir nästan sugen på att bygga nytt – bor ju i stort funkishus från 1965 och ibland känns det GAMMALT.

 17. Verkligen spännande och kul! Ska kolla igen senare idag om det kommit fler bilder!Min man byggde vårt hus helt själv, så man fick suga på karamellen länge då istället! Det tog drygt ett år innan vi kunde flytta in.Ha en trevlig helg också!

Leave a Reply

Your email address will not be published.