Gotländsk kalksten

gotlandskkalksten.jpg

Ljuva internet! Tack vara en cyberbekantskap i nybyggarbranschen – Mamma Mia – fick jag lite prisuppgifter och information om kalksten från Slite Stenhuggeri. Jag har fått för mig att den gotländska kalkstenen är i ett övre prissegement. Jag har tittat på bilderna efter tips från trogna läsaren Görel, men inte gått vidare där. Nu har inte jag fått aktuella priser för vårt hus, men tidigare korrespondens i ärendet från Mamma Mia, visar snarare på att dessa brädor är betydligt billigare?! Lite Gotland i huset vore väl inte helt fel. Nu har jag mejlat och frågat om leveranstid. Vi skall ju åka två veckor till Gotland i juli och det vore lite kul att kunna inspektera stenen på plats. För detta gillar jag! Någon som vet mera om denna sten?

Bild: Slite Stenhuggeri

signature

10 comments

  1. Vad fin den ser ut! Gotländsk kalksten vore klockrent hos er! Hoppas att den är lika vacker live! Två veckor på Gotland – det låter härligt! Glad Midsommar!

  2. Hej,Vi bygger hus, slutbesiktning på tisdag och planerad inflytt på fredag! :-)Vi valde bort de fönsterbrädor som ingick och beställde egna från Slite. Sååå fina! Leveranstiden var beräknad till tio-tolv veckor, men blev i slutändan ca två veckor försenade. Det ställde till det lite för oss, men löste sig till slut ändå. Vi kunde inte beställa stenen förrän hus och fönster var på plats så att vi kunde mäta exakt hur breda de skulle vara. Snickaren ville sätta in dem innan målaren skulle in och göra det sista. I slutändan fick han sätta in fönsterfodret och lämna en springa lagom stor för att kunna skjuta in stenen i efterhand.Hör av dig om du undrar något mer.I slutet bland bilderna i den bifogade länken finns några bilder där fönsterbrädorna syns.http://www.facebook.com/album.php?aid=8446&l=d7c8a&id=729504352/Mikaela

  3. Slite brukar vara jättebra på att hjälpa till. Men nu är det ju semestertider, och jag har för mig att de stänger hela produktionen nån vecka. Jag har ju halva huset fullt med kalksten känns det som ibland, den är väldigt lättskött.Du kan få den i flera olika nyanser, beroende på var den är bruten. Ljusgrå, blågrå, rosa, stora eller små fossiler i. När man är i Slites utställningslokal måste man bara gå runt och klappa alla vackra stenar.Lycka till med valen! 🙂

  4. Det är så vackert med gotländsk kalksten! Nu ångrar jag att vi gått på de automatlevererade marmorbänkarna (som dessutom känns väldigt pluttiga). Lycka till med valet! Och glad midsommar.Kram /Anna

  5. Kul att uppgifterna kom till hjälp. Ja, jag tyckte också att Slites priser var humana jämfört med den svenska. Om jag nu inte kommer till Gotland i sommar så får jag kanske göra en avstämning med dig efter att du har varit på plats. Jag vet sedan länge, att du och jag har likartad smak 🙂 Det är bilden som du visar som jag har hänvisat till när jag har fått priserna från Slite. Den stenen tycker jag är jättefin på bild. Trevlig midsommar! / Maria

  6. Nu var det länge sedan jag tittade in hos dig, så jag hade många härliga inlägg att läsa ikapp.Fönsterbrädor är dock inte min grej, så där har jag inget att komma med. Låter jättefint i alla fall!

  7. Hej igen W,måste bara retas lite och tala om att jag tillbringat midsommar på Fårö, komplett med dopp i Ekeviken på midsommarafton…Snart är du också där. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *