Hemliga klubben

sommarlov-copy.jpg

En persons skräp är en annans skatt. Barnen och jag har påbörjat utrensningen av våra proppfyllda källarförråd. Tio års “vill-inte-riktigt-kasta-men-kommer-förmodligen-aldrig-att-använda-igen” att rensa i. Fördelen med vårt centrala läge är att Myrorna håller till i vår källare. De blev väldigt glada över våra kassar. Och barnen blev rent lyriska över att finna små maskotnallar och annat skoj. Nu bygger de en hemlig klubb med sina nyfunna skatter. Det känns oerhört skönt att vara igång med rensningen. Ambitionen är att vara klar med förråden innan sommaren är slut. Jag hoppas att så blir fallet.

Och jag pillar med min nya kamera såklart. Den känns fortfarande sådär främmande och inte riktigt som min. Men jag hyser gott hopp :-).

10 comments

  1. Nilla: Japp, så länge har vi bott här nu. Och nackdelen med två stora källarförråd är just att de finns där att lägga ned grejer i. Jag har blivit mycket bättre på att rensa sedan barnen kom, men det är många saker som står sedan vår förra flytt. Men nu har jag noll lust att fylla upp vårt nya hus med allsköns grejer. Nix, bort med det 🙂

  2. Minks: Denna gång är jag skoningslös, så då går det lite lättare 😉 Men även jag kan falla till föga för exempelvis klänningen som jag bar när maken och jag träffades. Den skall jag faktiskt spara – även i det nya huset!

  3. Låter spännande med kameran. Är det massor av fördelar med systemkamera?? Man blir ju onekligen sugen… Så praktiskt med Myrorna i källaren. 🙂 Själv har jag pimpat vårt skafferi. Det kräver också sin kvinna… Ha en bra kväll!

  4. Apropå 10 år, så har jag en utmaning åt dig på http://www.glutenfrimat.se…Fy så skönt att röja ut. Själv har jag ett loft med kartonger från vår förra flytt för 7 (!) år sen som jag inte har en aning om vad de innehåller. Kanske i höst…Blir jättesugen på en riktig kamera. Min “handväskkamera” har gett upp efter 8000 bilder och ett antal oömma behandlingar. Har lånat en systemcanon och den är ju inte såååå stor… Problemet är att det är som med mig och all teknik – jag vill ha något snabbt och bra som funkar, men orkar inte läsa in mig på alla fakta om alternativen. Ser fram emot att få läsa mer om hur du kommer överens med din nya kamera – verkar den bra så kanske man slår till… För min del är det viktigt att den förutom att ta bra bilder snabbt, så ska den också gå att hålla samtidigt som minst ett barn! 🙂

  5. Kul med ny kamera! :DJag är också sugen på att byta upp mitt kamerahus men jag tror jag väntar ett tag till, tydligen finns en hel del att uppdatera på Canons nuvarande 5D så jag håller ut och fortsätter spara. Visst är det skönt att rensa! Men jobbigt för den som är lite sentimentalt lagd eller har ett “kan vara bra att ha” tänk, det är väl därför som saker samlas på hög i källare och på vind? ;)Det är ju bra att era saker kan komma till användning hos någon annan! Spännande för barnen att hitta tidigare ratade leksaker som får se nytt ljus och nya lekar!Vistas inte i källaren för länge bara utan se till att få lite soljus på dig och ta tillvara på sommardagarna! :DKRAM

  6. Åh va glad jag är att jag ramlade in på denna blogg!Fina bilder och massvis med härlig inspiration.Ska bli skoj att följa husbygget, planerandet osv.TACK!

  7. Vilket urfint hus ni bygger.. Anette skvallrade vilket så jag smög bort och kikade:-)Nu har jag med en Korbo:-) Så nu behöver jag itne vara sotis längre ha ha:-)Kram Mia

  8. Linda: Jag hade en Nikon Coolpix innan min D40, dvs en liten digital kompaktkamera. Systemkameran är ljusår bättre – svårt att ens jämföra tycker jag. Framförallt ligger ju styrkan i objektivet och att det går att trixa mycket mera med inställningar. Jag fotograferar mycket med automatisk inställning – bara att trycka av och kameran sköter allting. Så ja, det är stor skillnad – till det bättre då 🙂 D40 var en perfekt ingångskamera i systemkamera-landet, men nu är jag såklart väldigt förtjust i D80:ns superskärpa och färgåtergivning. Jag kan egentligen inte så himla mycket om fotografering, men jag lär mig lite på vägen. Så om man gillar lite kreativt foto – absolut en digital systemare om kassan tillåter!Görel: Tio år! Oj. Då är jag 46 år…. Jag skall klura på den 🙂 Min D40 framstår nu vid jämförelse som en liten minikamera – och den tyckte jag var stor att gå runt med. D40:n väger med 18-55 objektivet ca 750 g och nu bär jag med mitt 18-135 runt på ca 1,1 kg. Men i dag blev jag riktig kompis med min nya D80. Du vet man känner sig för lite, det känns främmande och lite konstigt, men sedan släpper det. Så nu har jag fallit 🙂 Med en hand? Hmm – det är som sagt lite att bära på och gärna lite stadig på hand i allafall om man zoomar in mycket. Jag får återkomma med fler rapporter!Diana: Nackdelen med D40:n var att det inte funkar med så många objektiv till den. En perfekt instegskamera, men nu kände jag för något lite mer avancerat. Och denna kommer jag att kunna ha för evigt – typ 🙂 Objektiv är ju en helt annan femma. Det finns ju allt möjligt att sukta efter. Jag skulle gärna vilja ha ett fint vidvinkelobjektiv till interiörfotografering t ex. Någon gång kanske! I dag har vi lämnat källaren för barnpool och mammasnack. Mycket trevligt! KramJ: Vad glad jag blir för dina ord! Varmt välkommen hit! Mia: Jag väntar in min Korbo i morgon 🙂 Jag tittade på Anettes i dag – superfin! Och då är vi snart stolta Korboägare hela gänget 😉 Kul att du kollade förbi huset!

Leave a Reply

Your email address will not be published.