Let there be light

bestlitependel-copy.jpg

I går ägnade vi dagen åt eldragningar. Jag kryssade om och om igen på fotostatkopior av vår huvudritning. Tack för tankar nedan. När vi kom ut till huset i morse hade de redan dragit all el på nedre våningen. Där stod jag med mina fina kryss… Något hade med all tydlighet brustit i kommunikationen här med byggsamordnare. Det var bara att bita i hop och framhärda trots allt. Vi hade turen att träffa en elektriker som var både lyhörd och kunde fixa till det mesta. Det lär möjligen märkas på en faktura sedan, men jag har svårt att ta nödlösningar när vi har möjlighet att påverka. Det är bara att köra med en förlängningssladd. Där kan vi ju sätta takkoppar och sedan drar ni en krok. Nix. Vill inte. Även om det är ursvårt att förutse allt nu med nyttjande och möblering, känns det bra. Någon miss blir det säkert även om man klurar mycket innan, men jag hoppas att vi har tänkt på det mesta i alla fall.

Något som var hur häftigt som helst, var att gå runt i huset när innerväggarna nu är uppe. Tidigare har jag tyckt att huset inte var så himla stort, men nu med avgränsningarna ser man verkligen rummen. Jag hade kameran med, men tog inte en enda bild i dag. Det får bli en annan gång. I dag var det fullt upp med att hålla reda på alla kryss. Efteråt hade jag ont, ont i ryggen. Att gå runt på en hård platta med koncentrerad uppsyn i flera timmar var inte att leka med  :-).

Jag har alltid önskat mig en klassiker från Bestlite. Nu lutar det åt att det blir en investering i två pendlar ovanför vår utskjutande arbetsbänk i köket.

Och det börjar för övrigt bli dags att lämna det sjunkande skeppet. I dag gick tvättmaskinen sönder. Det hade ju inte gjort något om den fungerat tre månader till…

6 comments

 1. Hej Weronica, kul att du är tillbaka från semestern så att jag kan få min dagliga dos från din blogg! Jag förstår dig till fullo vad gäller att vägra nödlösningar, nu när ni har chansen att påverka. Typiskt bara att det så ofta ska falla på det där med kommunikationen. Verkar som att jag måste se till att spara en hel del semesterdagar inför nästa år till att vara med på bygget när sådan här viktiga detaljer ska göras ;)Älskar för övrigt Bestlite och har också tänkt investera i några sådana över en köksbänk. Love them!

 2. Jag fyndade 12 delar Rankabestik av Gense på Cervera idag. Det var 50%och blev 1720kr . Fynd eller ej? Kom att tänka på ditt inlägg om att du saknade gafflar!/Adina

 3. Sofia: Säger Du det! Det låter mycket spännande 😉 Och i dag hoppas jag att det där paketet kommer i väg! Det har varit mucho el nu om man säger så!

  Mamma Mia: Hej! Det är roligt att vara tillbaka. Och det var sannerligen ett uppvaknande att gå från semesterlunk till snabba beslut om el! Jag hade inte sett innerväggarna innan i går och det är helklurigt att gå runt och fatta beslut om saker och ting som det är lite svårt att föreställa sig. Och som sagt – det är snabba beslut som gäller. Jag är mycket tacksam för arbetstakten i huset och att det går framåt i rasande tempo, men ibland hänger jag inte riktigt med 🙂 Sedan händer det saker i praktiken som man kanske skulle vilja haft synpunkter på. I går upptäckte jag att en taklucka var placerad i ett annat rum än på ritningen. Visst, det var någon konstruktion som inte fungerade enligt ritning, men det skulle inte varit helt fel att ha fått den infon.

  Visst är Bestlite vackra! Jag har alltid önskat mig dem.

  Anette: Skönt att ha datorn i gång! Typiskt att saker går sönder just nu när man snart är på väg. Men mormor har lovat att förbarma sig över tvätten, så det får lösa sig. Men det hade ju inte varit helt fel om den rullat i tre månader till som sagt 🙂

  Pethra: Jag har alltid sagt att vår gamla maskin säkerligen kommer att gå sönder sedan vi bestämde oss för nybygget. Man vill knappast investera i maskiner, när man vet att det väntar nya. Jo, elfakturan blir väl sådär kul kan tänkas… Förhoppningsvis behöver vi inte betala för de ändringar som gjordes i går, utan “bara” för våra extragrejer som spotlights och annat. Den som lever får se – i vanlig ordning 🙂

  Adina: Åh – jag vill också ha! Vi har för tillfället åtta gafflar – var de andra är förblir ett mysterium. För tolv delar bestick låter det som ett fynd. Jag tycker mycket om mina Ranka och skulle behöva fler delar. Jag skall kolla på Cervera. Stort tack för tipset!

Leave a Reply

Your email address will not be published.