Råd?

vilkenbelysning-copy.jpg

Det är som sagt ett evigt pillande med husdetaljer nu. Utebelysningen till trädgårdssidan är nere till dessa alternativ. Jag tänker mig lamporna i svart. Armatur 1 kommer från Norlys och heter Stockholm. Den är lite högre med mer synlig glödlampa. Jag kan tro att den har mer ljusräckvidd – kanske? Armatur 2 och 3 kommer från Belid. De är ca tio centimeter lägre och har mer täckt lampa. På husfotografiet har jag markerat var utebelysningen skall sitta på baksidan. En vid garageförrådet, en uppe vid balkongen, två på var sin sida om pardörrarna samt en i hörnet på utbyggnaden. Angående storlek? Ljus? Ren estetik? Några tankar?

signature

19 comments

  1. Stockholms-armaturen! Förvånande va!? ;)Ert hus är stort så det känns som om det måste vara en ganska stor armatur för att matcha resten av kostymen. Sen har ju jag personlig erfarenhet av denna pärla och gillar det mjuka fina glödljuset den sprider. Men självklart ska ni välja den armatur som känns bäst för ER 🙂

  2. Här kommer fru motströms och säger 3! Jag tycker att den passar bra estetiskt till stallamporna ni ska ha på andra ställen på huset. 3:an har också ett lite sirligare uttryck än 1 och 2 och det gillar jag. Om den är för liten i förhållande till husets storlek eller om den sprider för lite ljus kan jag inte uttala mig om.

  3. Har ni tänkt nåt på om ni ska ha lågenergilampor? Tänkte bara på om utseendet av lamporna inuti i det läget ev. inte blir lika “fint” om dom syns tydligt. (Det kanske iofs finns snygga lågenergilampor… vi har dock dom varianterna som ser ut som små böjda lysrör…)

  4. En till som tycker nummer ett skulle vara snygga till ert stora hus även om vi själva precis satt upp nummer två. Som vi för övrigt är supernöjda med, vi har lågenergilampor men det finns snyggare modeller än de små böjda lysrören så det är att rekomendera.

  5. Ja så kommer jag och då säjer jag att 2 an är absolut den jag hade valt. Tycker att den är både mycket snygg och inte tar för mycket av huset som jag tycker att 1 an gör då jag tycker att kontrasten blir för markant med 1 an. Så jag hade helt klart valt nr 2. Men visst är det svårt, vi står oxå i valet om vilka utelampor som vi ska ha och har inte riktigt hittat rätt än. Lycka till!!!kram pilla

  6. Jag säger Ettan – helt klart. Absolut inte något kromat och modernt till ditt hus. Armaturen från Norlys bryter av och smälter in i stilen.Visst är det svårt att välja? Jag blir själv nästan tokig av alla val som man måste göra när man bygger. Fast det är roligt också, eller hur?!Kram //Charlotta.

  7. Jag röstar absolut på nr 1, den är väldigt snygg och känns stilren och jag tycker den verkar passa bäst till ert fina hus.

  8. Ettan är stilig men tänk på att man kan uppleva en sådan synlig ljuskälla som lite bläöndande om man väljer för starkt ljus. Jag skulle ha valt tre, men i svart utförande för att få stilen och en lite mer täckt ljuskälla.

  9. Spontant säger jag trean.Vad vill ni säga med era lampor? Ska de vara en mysfaktor och ge ljus där man behöver, eller ska de också vara med och tävla om uppmärksamheten? Vill man att lamporna ska synas mer, så skulle jag också ta ettan. Men jag tror helhetsintrycket blir jämnare med nr 3. Svarta stora lampor på en ljus jämn fasad blir lite som..pennstreck på en tapet. Vilket en del vill ha.Man kan ju också välja lite olika lampor, nån väldigt diskret på balkongen till exempel, som mer sprider ljus och visar upp fasaden kvällstid. Eller hitta nån smed som kan göra en fin symbol (eller “RO”) som lyses upp bakifrån och ger både prydnad och ljus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *