Höstlöv V

Nu är det höst på riktigt. I morse åkte fingervantarna och toppluvorna fram. Luften är hög och klar. Träden bär frukt. Lövhögarna börjar samlas på gatorna. Jo men visst. Snart är det faktiskt november!

host.jpgapplen-copy.jpg

Den godaste äppelpajen kommer från höstfavoriten Min äppelbok av Elisabeth Johansson.

*Gör en pajdeg, låt vila och tryck ut i en pajform (ca 24-26 cm). Nagga botten med en gaffel. Grädda pajskalet i 10 minuter på 200 grader. Sänk temperaturen till 175 grader.* Riv mandelmassan fint och fördela över pajbotten. Skala och klyfta äpplena. Blanda ihop socker och kanel och vänd äpplena i blandningen. Lägg klyftorna i ett cirkelmönster i formen och hyvla över lite smör. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Jag bakar alltid med siktat dinkelmjöl och använder råsocker istället för strösocker. Halvera mängden socker vid bruk av råsocker.

Tisdagstema: Höst

Fotografier: Weronica – En mammas dag.

signature

13 comments

  1. Äppelpaj är härligt! Vi ska till ön i helgen och då kommer vi att plocka äpplen och göra både paj och mos. Härlig bild på dina barn, mina är tyvärr ganska svårfångade på bild.

  2. Äpplen är verkligen höst, inte minst äppelpaj! Gott det låter med mandelmassa i bottnen och hyvlat smör på, tack för tipset. Underbar bild på dina barn! Barnen kan verkligen njuta av hösten, som vi vuxna inte kan. Regn och vattenpölar är inget som bekommer dem, tvärtom. Men nu är det hög tid för oss vuxna att mysa till det med stearinljus och god mat så vi orkar igenom hösten! Ha det gott!

  3. Härlig bild, ska ta och prova ditt recept till helgen. Har varit på jakt efter en ny variant till mitt gamla äpplepaj-recept.

  4. Alla: Tack för era kommentarer! Angående barnfotografering – det gäller att knäppa i flykten och hoppas på det bästa ;). Och testa pajen! Det är mandelmassan som gör det där lilla extra.

  5. Specialists argue that credit loans aid people to live their own way, just because they can feel free to buy necessary goods. Furthermore, different banks present short term loan for young and old people.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *