Klassiker

Jag är i takt med tiden så till vida att jag förespråkar långsiktigt tänkande i såväl inredning som i mode. Minimalismen kommer alltid som ett brev på posten när det vankas lågkonjunktur. Det blir mer fokus på klassiker, än på tillfälliga flugor. Jag tycker alltid att det är en god idé att satsa på bas som stöttepelare i garderoben eller hemmet och låta det tillfälliga ta plats i form av detaljer.  Här är några av mina klassiker i höstens snitt.

modecollage2-copy.jpg

1. Grå kappa från Topshop. 2. Cardigan från Lindex. 3. Pennkjol från H&M. 4. Väska från InWear. Väskorna är enkla i modellen och utan framträdande logotyper. 5. Handskar från Accent. 6. Ridstövlar från Rockport. 7. Mina favoritsjalar finns hos My Pashmina. I höst skulle jag gärna ha en lila. Den trendiga spetsen finns  i en blus från H&M och de aktuella nitarna hittar man i ett armband från Mrs Bijoux och Accessora.

När det gäller klassiska basplagg finns de alltid i hela prisspannet från budget till lyx. Det är naturligtvis klokt att investera i plagg som man tänker använda mycket och köpa accenter till en billigare penning. PPA = Pris per användning är en enkel formel att försöka bära med sig bland alla frestelser i affärerna. En dyrare kofta som blir en favorit är helt enkelt ett bättre köp än en billig topp i en klatschig färg som blir garderobsvärmare.

15 comments

 1. Ha ha ha! Underbart collage, det är precis i min stil. Så där har jag nästan jämt gått klädd, dock inte med spetsblus, nitarmband och blanka handskar. Kanske får ta och förnya mig lite där?

 2. Snyggt! Jag gillar klassiskt och enkelt mode uppblandat med roliga detaljer… 🙂 Fast jag har alltid tänkt att det är tvärtom när det gäller mode och konjunkturer…fast det kanske bara gäller kjollängden, som förr åkte ner i lågkonjunktur (mer tyg = dyrare, och de som fortfarande hade det gott ställt kunde betala)….och upp i högkonjunktur.Kram Karin

 3. Jag instämmer med Annika här ovanför, dina collage är bäst! :-)Du hittar så snygga saker och sätter ihop dem så bra.Sjalen är jag verkligen sugen på nu. Inte första gången du nämner den ju. Det känns nu på vädret att hösten har kommit för att stanna…

 4. Snyggt!! PPA var en bra förkortning, går efter den pricipen oxå och då blir vissa plagg betydligt billigare än man kan tro och verkligen så är det ju även tvärt om. Trevlig blogg ska spana vidare…..

 5. Fint collage och jättebra tanke med hur man borde planera sina inköp. Jag misslyckas totalt vad gäller detta – har haft det i bakhuvudet att skaffa en bra bas, men jag får liksom aldrig till det. Inköpen blir allt som oftast den läckra toppen som funkar en säsong och så har man tröttnat på den…Var ska jag börja, och framförallt när ska jag hinna shoppa? 🙂

 6. Håller med dig, det är detaljerna man kan byta ut efter mode, smak och tyckte… Byter man ut en detalj, kan man förändra ett helt rum eller en outfit.De såkallade “uggsen”, håller de i höst igen? Vad tycker du? Keep the good work up! 🙂

 7. tusentack Weronica,jag har aldrig tid att gå i affärer.Jag klickade hem koftan direkt i svart och passade på att klicka hem ett par byxor också (undrar hur dessa kommer sitta… = / ) tusentack, det var precis vad jag ville ha.kram

 8. Annika: Jag sträcker på mig ;). Tack! Visst är kappan snygg. En riktig klassiker i garderoben, även om jag nog passar bäst i att markera midjan lite mera.

  Stämningsfullt: Stövlarna är jättesnygga – jag gillar dem mycket.

  Karin: Tack! Kul att Du gillar! Kjollängden åker mycket riktigt ned lite igen. Och när det blir mer fokus på klassiker och det minimalistiska så börjar modeskaparna att utveckla detaljerna mycket. Det blir exklusiva skärningar och material som blir i fokus. Även Less is more kan vara mycket dyrt :).

  Nilla: Sträcker på mig igen ;)! Tack! Det finns massor av cashmere som är betydligt dyrare och säkerligen lite exklusivare än de här sjalarna, men jag är jättenöjd med kvalitén.

  Barbamorsan: Välkommen hit! PPA är bra att ha med sig i bakfickan. Stora investeringar blir billiga bara man använder grejerna ofta.

  Mrs b: Du får anlita mig som personal shopper ;). En bas är riktigt bra att ha. Jag har kört inlägg om basgarderob enligt mig tidigare – kanske dags för en repris?

  Designdrömmar: Tack! Då skall jag titta in hos dig!

  Lina: Efter att ha varit totalt ute i skamvrån håller uggsen på att etablera sig just som en modern klassiker tycker jag. Så håll hårt i dina du :).

  Jessika: Den finns under nyheter på andra sidan om du scrollar fram. Hoppas att du hittar den!

  Charlotta: Kul att Du hittade något som du gillade! Visst är det svårt att hitta tiden ibland. Jag går mest runt och skrotar i gamla kläder för tillfället när allt fokus ligger på HUS. Men kul att kunna inspirera andra virituellt :). Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.