Slutet

Nu har vi fått våra besiktningsdatum för huset bekräftade. Den 3:e november är det dags för kontrollbesiktning. Fredagen den 14:e november är det slutbesiktning. Sedan får vi nycklarna. Ljuva lycka. Myresjöhus vill ha en visning av vårt hus på lördagen, men där känner jag – nej. Vi skulle få några tusenlappar för besväret, men det är inte värt det känner jag. Det är mest känslan av att äntligen ha huset för oss själva som jag inte vill missa. Tanken på att främlingar skall gå runt i vårt hus dagen efter att vi har fått nycklarna – nej. Jag vill komma igång med flytten så fort som möjligt och framförallt gå runt i huset och bara känna att ÄNTLIGEN är det klart!

nyckelhus-copy.jpg

I morgon skall vi ut och prata med plattsättaren om kakel, klinker och fogar. Jag har med mig några bilder som förhoppningsvis kan åskådliggöra vad vi är ute efter. Det är inga avancerade sättningar det är frågan om, men ändå otroligt skönt att bocka av ännu ett möte och att snart få se ännu ett framsteg. Nu är det riktigt nära. Jag är mer rastlös än någon gång tidigare i processen.

Det är alltid roligt att titta tillbaka i bloggen. För precis ett år sedan – 24 september 2007 – var hustankarna precis i sin linda. Tänk vad tiden springer fram ändå!

Det känns som om det är ljusare tider på gång. I småbarnstillvaron kan det vara ack så förlösande att sitta ned och verkligen prata med varandra. I vårt fall betyder detta oftast att jag pratar mest och mannen lyssnar mest. Det är som vanligt. Jag får fullständigt nog av något – i detta fall vår neverendingstory när det gäller vårt hus. Jag kör en monolog om sakernas tillstånd. Maken lyssnar. Maken tänker till. Maken börjar agera. Saker och ting får en annan vändning. Detta har visat sig vara en väl så framgångsrik saga i snart sexton år. Vi får se var detta leder. Vår förhoppning är att det stavas H-U-S.

12 comments

 1. Låter mycket klokt att inte sätta igång och visa huset för främlingar det första ni gör! Smyga in själva och bara njuuuuuta låter bättre.Skrattade när jag läste om dina monologer… så är det nog i ganska många hus, och tack o lov är det ganska framgångsrikt!

 2. Hej hej!Åh vad jag känner igen mig!! Vi har iofs bara fått ett muntligt löfte om att få flytta in i november, slutbesiktningen är 31/12.I morgon börjar målarna att tapetsera, ska bli kul!! Jag är lite orolig för vår kakel-gubbe, kallar honom kackel-gubben… han är så virrig o stirrig. Det har tagit hono typ två veckor att göra allt grundarbete till badrum o lilla toan, han kommer – är där en timme – och drar iväg till nästa kåk.Hmm…Det som också är kul, är hur olika våra hus, våra val och inredningsstilar är. Jag har fått massa inspiration av dig, genom åren – och klickat hem både det ena och det andra. :-)Så även nu såklart.. men ändå så blir det så himla annorlunda, jag är mer inne på färg-färg-färg!! Haha. Fortsätt gärna att skriva om detaljerna, tex belysning, du gör det SÅ bra !!Jag hade inte ens tänkt på ytterbelysningen innan du skrev om den.Då satte jag fart, och bestämde vilka vi skulle ha – och nästa gång jag åkte ut till huset hade elektrikern satt upp vita lampor som såg plastiga ut, som tydligen ingick.. haha, iddes inte ändra. Får bli sen nån gång…kram från mig!

 3. Grattis vännen, nu är slutet nära! Jag skulle känt likadant om visning innan inflyttning även om det självklart hade varit smickrande. Kram!

 4. Nej, vad är väl ett par tusenlappar i det stora hela?? Skulle inte heller vilja ha folk gåendes omkring i mitt sprojlans nya hus!! Förstår dig. Härligt med ett bestämt datum att se fram emot. Nästan som ett bf – fast ditt datum är ju mer definitivt förstås.

 5. Grattis! Vad härligt att få ett datum klart 🙂 Tycker att det var ett klokt val att tacka nej. Jag skulle inte heller vilja att en massa andra klampade runt i vårt nya hus….Kram!

 6. Hejsan!Vad roligt att det inte är så lång tid kvar för er nu! Det ska bli roligt att se det färdiga huset för jag hoppas att du kommer fortsätta skriva och inspirera även när ni har flyttat in.Ha en trevlig dag!Ulrika

 7. Nu blir jag riktigt avis. Tyckte att våra hus var i precis samma skede här om dagen. Nu läser jag att ni får nycklarna den 14 november. Vi skall inte flytta in förrän den 13 december! “Allting måste sätta sig och torka ordentligt” är det skäl vi fått för vår långa väntan.. Hur som helst. Stort grattis till dig! Ser fram emot att få se fler foton snart.Känner igen det där om monologerna med maken vid köksbordet. Det är väl tur att man kompletterar varandra. Det är ju resultatet som räknas och resultatet blir ju suveränt! Varför ändra på ett vinnande koncept? 😉

 8. Mamman i huset: Haha! Ja, så har vi det definitivt här – och kanske i flera hus då :-). Nej, jag vill som sagt bara in och njuta av att huset är VÅRT. Då spelar det ingen roll att husfabrikanten lockar lite med sedelbunten.

  Syssan: Men så spännande! Du får mejla över lite bilder till mig sedan när allt är klart! Vi har haft sådana guldhantverkare i huset och varit lyckligt lottade med det än så länge. Vår kakelsättare är en rask yngre man, så jag hoppas att det går fint ;-). Visst är det häftigt att man kan inspireras av varandra, även om det får väldigt olika utfall sedan! Kram – och lycka till med kackelgubben!

  Anette: Jo, visst är det kul att de vill visa vårt hus. I dag var det stora charmoffensiven, men jag vet ju redan att vi har världens finaste hus – typ ;-).

  Alacs: Haha! Ja, huset är vår bebis just nu – med ett säkert leveransdatum. Inte helt fel :-)!

  Helena, Mia och Stämningsfullt: IHHHH! Det närmar sig som sagt ;)!

  Viveka: Det känns bra med Myresjöhus eftersom de verkar hålla sina slutdatum. Det verkar inte bli aktuellt med förseningar om inte något alldeles oförutsett inträffar såklart. Nej, den 14:e skall vi in – punkt :-). Och i år skall jag ha riktig julfrossa. Förra året hade vi slutbeställning på huset den 18 december och sedan var vi utslagna i magsjuka till julaftons morgon. Nej, fram med tomtar en masse!

  Ulrika: Hej! Ja, det rullar på, även om jag håller på att bli väldigt rastlös just nu! Jo då, jag kommer att fortsätta i all evighet :-). Det är ju sedan som det riktigt roliga börjar. Ha en fin dag!

  Charlotta: Luciadagen för er del då. Sätta sig och torka – hmm… Jag hoppas att allt är på plats hos oss när vi väl är där :).

  Och jag håller med om relationsteorin 😉

 9. Oj vilken fin blogg du har och vilket underbart hus ni verkar bygga, ska bli roligt stt se när ni börjar få in möbler och sånt! Du får bli en av mina favoriter!Mvh Jessica

Leave a Reply

Your email address will not be published.