Huset: 17 oktober

I dag sken höstsolen på vårt hus. Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne, ni vet. Jag faller för mitt vita hus och det känns riktigt bra. Den grå leran blev lite mindre grå i dag. Om fyra veckor flyttar vi in.

hus25.jpgSol på krysantemerna – nu med golvlist.hus33.jpg

Vår murspis är nästan färdigmonterad. Det saknas några marmorplattor. Murspisen skall målas vit. Vi skall fundera på om vi skall ha lite struktur på färgen (man blandar upp färgen för en mer ruggad yteffekt) eller om den skall vara slät. Svårt. Tankar?

hus15.jpgRökröret från murspisen uppe på övre våningen. Vi kommer att behålla det som det är som en svart effekt mitt i allt det vita.hus44.jpgKalksten i entrén.hus55.jpgEn vacker klassisk sättning av kalksten. Det här blev riktigt fint.hus63.jpgVår trappa mot övervåningen. Hallen blir ljus med mycket luft.Trevlig helg!

21 comments

 1. De jobbar på bra i huset!!! Jag skulle nog ha färgen på murspisen slät, tycker det är snyggt! Allt ser så fint ut, det blir så fräscht :)Gillar kalkstenen, snyggt med läggningen oxå. Det svarta röret blir bra mot det vita tror jag, det ser lite tufft ut.Trevlig helg, med packning antar jag ;)kram

 2. Så fint hallgolvet blev!F.ö. kan jag rekommendera lite struktur i färgen kring spisen. VI har målat en gammal slät murstock med sånt, och den lilla detaljen lyfte verkligen ett i övrigt vitt rum. Dessutom, det kommer att bli lite sotigt runt spisen. Med lite struktur så syns det inte. Se till att blanda med en färg som håller att torkas av bara!Behöver inte alls vara grova korn, jag tror vi har minsta möjliga.

 3. Men åh, Weronica, vilket underbart hus ni får flytta in i! Och det mycket tack vare dina/era fina och genomtänkta val! Tapeterna blev jättebra och kalkstenen är så vacker! Jag tycker att ni ska ha slät färg på murspisen. Det är klassiskt och elegant – passar din stil, tycker jag. Trevlig helg! Kram

 4. Kalkstensgolvet var otroligt vackert! Hoppas du vill visa de tapetserade rummen möblerade sen, det hade varit spännande! Jag tycker slät mur är vackrast om jag skall välja estetiskt. Vad som är praktiskt vet jag dock inte…

 5. Mmmmm vad ljuvliga tapeterna är. Kul accent med det svarta röret och stengolvet är underbart vackert. Så härligt med dessa fina naturmaterial. På frågan slät eller struktur … ? – så skulle jag kika på en mycket enkel och mycket, mycket fin struktur. Den skulle upplevas slät på håll, men alldeles nära skulle man se och känna att det är en fin “gräng” (papperstermer) 🙂 En kamin känns som en verkligen rejäl och gedigen interiör och kraftfull solitär i hemmet, som jag personligen tycker kan få andas en smula grovhet. Men utan att bli alltför ruff och därigenom kännas mal placé i den övriga stilen. Ytan ska kännas handgjord och absolut ej mönsterborstad eller liknande. Det kanske handlar om en viss millimeter på sandkornen som ni blandar i den sista speciella ytfärgen. Testa och känn efter vad som skulle kunna passa. Måla på träbitar som ni kan ställa upp och se hur det blir i just de ljus som kommer att finnas i rummet.Ha en trevlig helg och lycka till med allt roligt husmekande!!!!! //kram Märit

 6. Åh vad fint det blir! Det skall bli så spännande att få se hur det blir när du sätter alla möblerna på plats! nu får vi verkligen hoppas att ni håller er friska. Tänk att ett år kan gå så fort ändå…Här går vi förövrigt också i väntans tider… Det blev tillslut bestämt att utöka familjen. I slutet av februari (mars med mitt tidsschema) kommer en ny familjemedlem! Barnen är så förväntansfulla. Det är något helt annat att vara gravid med stora barn som är med i processen.Må så gott. Jag fortsätter att följa din husresa!!QramSonja

 7. B;rja med att ha murspisen slät och bo in er ett tag o känn efter sen om ni vill ” rugga” till den..

 8. Kalkstenen i hallen är jättesnygg! Ja, allt jag ser hos dig är väldigt smakfullt och solskenet gör att färgerna på bilderna blir mera livfulla. Har ni nycklar till huset och får komma och gå som ni vill? Om vi vill titta så får vi chansa att någon är i huset och så känner vi nästan att vi stör. Skulle vilja gå omkring i lugn och ro och titta… Man får helt enkelt ha tålamod! Några få veckor till skall vi väl klara?

 9. Wow, tapeten blev verkligen superfin! Jag har lite svårt för mönster på väggarna men det där var en hit! 🙂 Där kommer ni att trivas!

 10. Kan tipsa om hur vi gjorde med vår murspis. Jag målade den med en effektfärg. Sand tror jag den heter, finns som sammet mm. Har tyvärr glömt vilket fabrikat. Nordsjö kanske? Då fick jag en skön stenkänsla på den. Sedan för att hålla den ren och fräsch (för att torka den ren kan man glömma. Sot är fett!!!) målar jag den ungefär 1 gång per år med vanlig takfärg. Billig och snyggt. Går snabbt och lätt också.

 11. Alla: Jätteskoj att läsa era kommentarer! Tack! Jag noterar tips om murspisen och skall klura lite där. Estetik kombinerat med praktiskt är att föredra här :)Ulrika: Jodå, det lär nog fortsätta komma bilder även med möbler. Det är ju sedan det börjar på riktigt allvar 🙂 Vi får väl se hur känslan blir med vår väl insuttna soffa i allt det nya vita, men det blir väl någon slags inneboende charm då eller hur ;)?!Sonja: Men så kul! Mina varmaste gratulationer! Vi var ju på g ett tag där, men sedan blev det inte så. Kan tänka mig att storasyskonen är engagerade. Så roligt!Charlotta: Nej, någon nyckel har vi inte till huset. Vi brukar åka dit när de jobbar och visst får man trippa på tå ibland. Det har dock aldrig varit några problem med våra snickare och det känns bra. Man är ju ivrig att följa och dokumentera framstegen, men självklart skall de få jobba på i fred också. Några gånger i veckan har vi varit ute nu på slutet. Men visst längtar man tills allt är klart nu. Samtidigt kan jag inte fatta att vi skall bo där. Skumt 🙂

 12. Riktigt fint kalkstensgolv! Har det fungerat bra med t ex rengöring? Vilken leverantör och ytbehandling har golvet? Vi är i startgroparna att lägga golv i en ny hall och funderar på just kalksten…

 13. Hej, Vart köpte ni skjutdörrarna till matplatsen? De vita med glas och spröjs? Tack på förhand :))
  / Maria

Leave a Reply

Your email address will not be published.