Huset: 16 oktober

Oktoberljus med strilande regn utanför, bygglampsbelysning och ett antal hantverkare – det gäller att fotografera där man är minst i vägen och hoppas på det bästa :). Med dessa förutsättningar ger jag er huset den 16 oktober.

hus24.jpg

Mitt arbetsrum med William Morris Willow Boughs. Och det blir så himla bra! Jag blir alldeles glad av att gå in här! Det blir precis den gröna koja som jag ville ha och den vackra glasdörren gör att grönskan sprider sig till det vita stora rummet i mitten.

hus14.jpg

Jag har klurat på de här tapeterna i många långa år och nu var det dags. Det är ett genialiskt mönster av den gode Morris så till vida att det omsluter rummet med all sin mönsterprakt, samtidigt som det underordnar sig och blir till en grön fond. Här kommer jag att uträtta storverk :)!

hus43.jpg

Här syns Josef Franks Krysantemer i all sin prakt. Och jag känner samma sak här. Det blev precis som jag hade tänkt mig! Även Frank kan sina saker och det är samma känsla med denna tapet som med pilbladen. Det är ett mycket karakteristiskt mönster, som ändå blir till en harmonisk fond. Maken hade faktiskt helt rätt. Det är blommigt, men ändå inte. Även här är tanken att blomstren skall leta sig ut lite genom dörren till det stora vita utanför.

hus54.jpg

Blomster i hela rummet. Fondväggar är inte min melodi, utan det är allt eller inget. Här kommer vi förhoppningsvis att sova alldeles utmärkt.

hus32.jpgEn av pardörrarna som leder in till det stora vita rummet på nedre våningen.hus71.jpgVi har en öppen trappa i ek. Det är en helt annan känsla att gå upp här, än att balansera på en byggstege. Här skall det snart läggas in kalksten.hus62.jpg

Trappan har ett klassiskt räcke med mycket träkänsla. Just sådana här detaljer har varit väldigt svårt att föreställa sig tycker jag. Jag minns mycket väl när vi stod och skulle bestämma eldragningarna i somras just här. Då skulle jag sannerligen ha behövt se detta framför mig. Förhoppningsvis har man tänkt någorlunda rätt i alla fall :).

I garaget står en murspis och lite annat som skall in i huset. Det börjar närma sig!

36 comments

 1. Oj så stiligt!I det där svaret jag skrev en gång som aldrig kom fram, skrev jag att jag i en skoaffär sett samma Krysantem-tapet, med tavlor med vita ramar, breda vita passepartouter och ett svart/vitt enkelt motiv. Mycket snyggt. Både tapeten och tavelmotivet kom till sin rätt. Ett tips bara, för jag vet ju att du är rätt bra på det själv ;-).//Caroline

 2. Hej!Åh så snyggt det blir! Vad roligt att ni vågar ta i och tapetsera med de tapeterna i hela rummen! Själv skulle jag nog aldrig våga, tyvärr….. men jag blir så imponerad av hur snyggt det kan bli!Kram!

 3. Så fint!!!Vad skönt att det blev som du trodde! Med tanke på att det ser så bra ut redan nu, kan man ju bara föreställa sig hur bra det blir sedan – när ni flyttat in!

 4. Åh vad roligt att se dessa bilder! Jag blev alldeles speciellt förtjust i Morristapeterna i ditt arbetsrum och ser fram emot att se dina kommande storverk på din blogg!

 5. Åh, William Morris Willow Boughs… Har alltid tvekat inför mönstrade tapeter, men denna ger mig en känsla av Indien, det är vackert och romantiskt men ändå kraftfullt.

 6. Jättefint! Tänk vad tapeter kan göra… Du är betydligt djärvare än vad jag är när det gäller mönster. Häftigt! Skall bli spännande att se hur sovrummet blir när det är färdigmöblerat. Kan tänka mig att du väljer lite neutrala mönster och färger som komplement till de lite “vildare” väggarna?

 7. Caroline: Tack för tipset – det låter väldigt snyggt! Vi har min “Less is More” tavla i vårt vita sovrum nu. Det skall bli skoj att se den i det här sammanhanget som en liten blinkning mot de maximalistiska blomstren – eller om den hamnar någon helt annan stans i huset. Mottot består dock :)Anna E: Åh, det blev jättebra!Stämningsfullt: Denna gång intalade jag mig själv att jag snarare skulle ångra mig om jag körde vita väggar än om jag gick hela vägen med tapeter. Egentligen tror jag att det är lättare att sitta i ett rum med säkra kort och känna – nej, det fattas något här – än att sitta i ett maxat rum och känna att det blev för mycket. Det blir en helt annan effekt med ett helt rum tycker jag. Andra tycker annorlunda och det är naturligtvis helt i sin ordning :)Annika: Ja, nu kliar det i fingrarna efter att få piffa! Jag vill få upp krukväxter och hissgardiner. Jag vill få upp lampor och lite tavlor. Först är det väl en oändligt massa flyttkartonger, men en och annan växt måste jag nog shoppa som symboler för det nya :)Eva: Jag har ju klurat på just dessa tapeter väldigt länge och jag är nöjd över att ha realiserat projektet nu. Det blev himla bra!Lo: Storverk var ordet ja 😉 De här tapeterna har funnits med mig så länge, så därför känns det extra roligt att jag nu kommer att leva med dem!Linda: Indien säger du? Visst är det häftigt vilka olika associationer man kan få till dessa klassiker. Pilbladen har något alldeles extra tycker jag!Charlotta: Ibland kastar jag mig ut – dock på klassiskt upptrampad mark med Morris och Frank 🙂 Jag inreder enligt devisen att det man gillar alltid smälter samman, så vi får se vad det blir av sovrummet. Frank himself säger ju att ett rum skall ha minst fem mönster, men vi får väl se :). Det blir ek och vitt i alla fall i första läget, sedan kanske lite färgexplosion med mina smällkaramellkuddar som vi har på sängen i dag. Åh, visst skall det bli roligt att faktiskt inreda sedan!Karin: Ja, jag har alltid älskat just de där blommorna. Det känns fantastiskt kul att tapetmodet bestod!Miss Marie: Ja, det blir en väldig känsla i rummen. Det skall bli ack så spännande att fylla på med möbler och tillbehör sedan!Sofie: Ja, jag gillar dem mycket! Kram

 8. Jättesnyggt! Faktiskt! 🙂 Jag gillar det.Tänk vad långt ni har kommit nu. Jag förstår att du längtar efter själva inreda och piffa-biten.

 9. Hallå där! Här händer det grejer – vad fint dt blir! Jätteskoj att kika runt på bilderna och hitta flera godbitar som jag lurar kring bland annat era Dooria dörrar och lite belysningsfrågor. Jättekul!! Ser fram emot att fortsätta följa utvecklingen.

 10. Å vad fint det blir! Morristapeten och -tyget i samma mönster finns överallt hemma hos mina föräldrar, och jag tycker att det är ursnyggt! Franktapeten var också väldigt charmig. Lycka till i fortsättningen! 🙂

 11. Härliga mönster. Härligt vitt. Och finfintrapp. Jag ser verkligen fram emot inflyttningen av möblerna och se helheten växa fram!

 12. HejDet blir ju helt underbart!Blev det den småmönstrade pilbladsvarianten?Jag blir nyfiken och är lite sugen själv på pilblad i något rum hemma hos mig…

 13. Alla: Tack för era kommentarer! Varenda en är väldigt rolig att läsa!Nilla: Faktiskt?! Trodde du något annat än fantastiskt ;). Pethra: Det är väl nästan den finaste komplimangen att det känns Weronica-igt. Tack!Ulrika: Nu är det en månad kvar. Den 14:e november får vi nycklarna!Sofia: Det blev den stora pilbladsvarianten och jag är jättenöjd med den! De små hade inte blivit riktigt den effekt som jag ville uppnå känner jag. Jag får fotografera lite mera vid ett mer gynnsamt tillfälle. Jag återkommer med pilbladsrapport :)Klaus: Jomen visst är det så att det saknas pappabloggar. Jag skall kolla in hos dig.

 14. Så härligt att du vågar ha så mycket mönster i hela rum. Jag är en fegis som kör fondväggar. Men det blir ju sååååå bra hos dig!!! Du ger mig mod att våga tapetsera ett helt rum =)

 15. Hej, jag håller precis på att klura på Willowtapeten för min hall och i trappan. Vad snygg den är!!!!! Jag håller på att övertala min man som vill ha randigt – kustigt liksom. Jag ska visa dina bilder för honom.

Leave a Reply

Your email address will not be published.