Natur

En av dessa måndagsmorgnar. Ny vecka, nya idéer. Trött huvud. Inget nät. Jag kom av mig någonstans på vägen där. Jag tittade på återstoden av In her shoes med Toni Colette och Cameron Diaz som trean sände i går. En tämligen förutsägbar historia rent story-mässigt, men ändå sevärd som ett lättsammare söndagsnöje. Sedan frukost med Sopranos från säsong ett. Utan konkurrens bäst på televisionen just nu. Sedan hamnade jag i Top Model och Oprah – dagtv utan slut. Och då var det dags att rycka upp sig. Och så kom nätet tillbaka. I´m alive :)!

svartvitlavendel-copy.jpg

Nilla på Tankebubblor kör en temavecka och jag kan sannerligen behöva en knuff i mitt fotograferande. Jag är en periodare. Ibland är det så kul att arrangera små stilleben och fotografera. Nu har jag legat lågt ett tag och bara fotograferat huset i konstiga vinklar och med dåligt ljus. Lusten kanske återvänder när jag väl kan stå där i lugn och ro och rikta kameralinsen mot en lampfot eller en adventsljusstake eller något annat skojigt ;). Jag har även anmält mig till en fotokurs som anordnas av bästa Mikaela. När jag skall hinna med kursen i den stora flyttmånaden vet jag inte, men jag vill lära mera. Jag får öva skärpedjup på kartonger helt enkelt. För fotografering är lite som dagtelevision – det är oändligt, utan slut. Jag behöver en kick i baken och inspiration till utveckling och det hyser jag gott hopp om att få. När storverken skall uträttas skall jag låta vara osagt, men ibland behöver man bara den där puffen.

Jag kickar igång i liten skala med en färglös lavendel som badade i sol vid fotograferingstillfället, men som fick ett helt annat uttryck i gråskala.

16 comments

  1. Ja, svart-vita veckan var en kul puff i baken! Lavendeln blev på något sätt mer aminalisk än växtlig, små små levande varelser som strävar uppåt uppåt mot ljuset.

  2. Caroline: Japp, man behöver en knuff ibland när det går i stå! Jag rotar i arkivet efter bilder nu, men behöver fotografera lite mera här och nu. Det går i perioder onekligen.Stämningsfullt: Det är klart att Du skall göra det med ny kamera och allt :)! Jag ser fram emot ditt bidrag!

  3. Jag är också ny på den här sortens fotoutmaning. Tyckte det lät spännande med svartvitt!Din bild på lavendelblommorna är väldigt vacker – det “inramande” motljuset ger dem en lätt kaxig attidyd!? De ska bara uppåt! 🙂

  4. Ja det blir näst intill magiskt när en bild kläs i gråskala… Jättefin bild! Du är inte helt borta när det gäller fotografering det må jag säga! Sörj inte om fotokursen stundtals blir utkonkurerad av flytt bestyr :DKram Tina

  5. Du har rätt, det gör sig verkligen i svartvitt. Måste även berömma era snygga tapeter, det ser ut som ni kommer få ett jättefint hem, förstår att ni längtar efter inflyttning nu 🙂

  6. Sofia: Tack! Jag tycker om det enkla. Det är roligt att se vad som händer med bilder när man mixtrar lite med dem i färgskalorna.AnnaKK: Visst är det kul med utmaningar! Upp, upp är det här ja :).Anna-Karin: Tack! Ett sommarfotografi som blev något helt annat i gråskala.Nilla: Tack! Ja, det finns ju hur mycket som helst att lära sig. Det är roligt, men tidskrävande. Skoj att se möjligheterna, även om man inte kör hela racet varje gång direkt. Kul att Du kör temavecka igen!Tina: Man lär hela tiden – och jag vill lära mig mera :). Bildseendet är inte minst viktigt när man fotograferar och sedan är det inte helt fel att slipa tekniken heller. KramSofie: Blomster är alltid trevligt. Jo, nu vill vi ut till huset :)!

  7. Vilka kanonfina lavendlar ;)Hihi, såg i ett tidigare inlägg då jag scrollade som en tok att barnen på en bild hade väldigt fina kläder. Härligt med välklädda barn!

  8. Ja, här har du en till kurskompis! “For the record” så hittade jag till Mikaela innan jag ens började blogga, så detta tipset om kursen hittade jag till alldeles själv! :-)Men funderar lite över samma sak hur man ska hinna med egentligen… Och då har jag inte ens nån flytt att tänka på.

  9. Some time ago, I needed to buy a good car for my corporation but I did not earn enough cash and couldn’t purchase anything. Thank heaven my father proposed to take the mortgage loans from reliable creditors. So, I acted so and used to be happy with my consolidation loan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.