Sött i jul

Nej, något eget pepparkakshus blir det knappast i år heller. Men kanske lite eget julgodis i vårt nya kök? Tanken om julstök i köket är en sådan där mysig tanke som inte alltid blir så där väl utförd i verkliga livet. Glada barn som står och gör egna marsipangrisar. Tålmodiga föräldrar som klarar kulprovet med väl godkänt. Eller platt fall där de flesta tröttnar och man står där själv med en eländigt hopp lös kolasmet som skall duttas ned snyggt i formar…

julgodisjw1-copy.jpg

Favoriten Johanna Westman har precis utkommit med sin Julgodis för små och stora sockerbagare och boken får mig att vilja ge projektet ett försök i alla fall.

julgodisjw2-copy.jpg

Westman kan sina saker och ledsagas här av fina fotografier av Eva Ankarvall. Jag har bara tjuvkikat på Adlibris, men det verkar mycket lovande. Om inte annat kan man ju köpa sina praliner och läsa boken. Julefrid ;).

Bilder från Adlibris. Citaten kommer från Johanna Westmans sida.

9 comments

  1. Hihi… så kul att se kanderade äpple, de är så vackra. Men kommer ihåg när jag försökte göra sådana. Resultatet blev katastrofalt, om man fick ett sådant äpple i huvudet hade man garanterat avlidit, hade man bitit i dem hade löständer varit enda alternativet *s*. Stehårda alltså

  2. Jag bläddrade lite i den i bokhandeln i lördags, såg lovande ut. Sen började jag fundera om det var DEN boken med julgodis jag beställt av en liten jultidningsförsäljare?! Nå, det lär ju visa sig… 🙂

  3. Nja, julgodis är inte riktigt vår melodi. Lussebullar och pepparkakor blir bra, möjligen knäck.Men jag är övertygad om att de lever som de lär hemma hos Johanna med familj, där blir det nog lagom knäckiga äpplen.

  4. Åh, det där kan jag relatera till, drömmen om det perfekta julstöket, som aldrig blir som i drömmen. 🙂 Fast kul ändå, på ett annat sätt. Apråpå inlägget med sju ting så måste jag erkänna att jag är Din motsats när det gäller maskerader, jag ÄLSKAR att klä ut mig.

  5. Åh den boken har jag sett. Ser härlig ut. Är det ett hett köptips, tycker du?? Rolig variant på Victor Rydbergs “Tomten” 🙂 Julgodis är mysigt att hålla på med. Äpplena är fantastiskt goda och man blir fantastiskt kladdig och speciellt utomhus med lovikkavantar på … Det hör julen till liksom 🙂 Må gott! Märit

  6. I had got a dream to begin my organization, however I didn’t earn enough of money to do this. Thank God my colleague proposed to take the loan. Hence I used the student loan and realized my dream.

Leave a Reply

Your email address will not be published.