Sjutal

Utmaningarna snurrar ett varv till i bloggosfären. Jag börjar med Mias och Charlottas sjutal. Missa inte deras fina bloggar med spännande husbyggeri varvat med mat, inredning och annat skoj. Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och knäppa. Häpp! Crazy var länge sedan jag var, men ok, here I go :).

1. Jag avskyr maskerader. Om man vill få mig att känna mig obekväm och skruva på mig riktigt ordentligt så skall man invitera mig till maskerad med vuxenlekar. Kalla mig gärna trist, men jag trivs helt enkelt med att vara mig själv :).

Tori Spelling med familj på Halloweenparty over there.

utmaning2-copy.jpg

2. Jag är vansinnigt mörkrädd. Jag sover alltid med lampa tänd om jag sover själv. När jag går och släcker lamporna inför natten kan jag få tvångstankar om den där Bob i Twin Peaks som förföljt mig sedan jag såg det första gången. Med detta i åtanke ser jag aldrig skräckfilmer. Jag skulle drömma mardrömmar tjugo år efteråt :).

Ingegerd Råmans vackra Light Shadows för Orrefors finns nu hos Rädda Barnens designshop. Shoppa och gör gott på samma gång. Jag är väldigt sugen på några lampor till huset. Är det någon som har lamporna? Det är ju en begränsad brinntid, men sedan kan man kanske ha dem till dekoration.

utmaning3-copy.jpg

3. Händiga Hanna får fixar-färdigt-glädje i hela kroppen när hon har klarat av en klurig uppgift. Jag får en liknande rush när jag siktar något vackert som bara känns jag. Det kan vara allt möjligt som inspirerar mig. Glädjen kom exempelvis när jag siktade Mirka Laine-Pietiläs ringar av traditionella folkdräktstyger från Finland hos Cosas. Ännu en typisk Weronic:ig sak :).

utmaning4-copy.jpg

4. Avdelning udda och crazy grejer. När jag var i London med två kompisar 1992 inveterades vi till en exklusiv medlemsklubb av några brasilianska multimiljonärer. Vi var kusinerna från landet som fattade noll och sippade glatt på champagne som kostade många tusenlappar flaskan. Min blonda och blåögda kompis lyckades trassla sig ur greppet och vi återvände till vårt hotellrum som tillhörde kategorin “vi är i alla fall i London”. En annan värld för en kväll.

Dyr champagne var ett tag sedan. Nu blir det fotbad i baljan från Norman Copenhagen istället. Tämligen symptomatiskt för det galna i mitt liv ;).

utmaning5-copy.jpg

5. Jag är en projektmänniska – på gott och på ont. När jag får något för ögonen, så är det det som gäller. Det kan vara husbyggnation, internetauktioner, färdigställandet av en samling eller att lära mig något nytt. Det är roligt att uppgå i något, men det kan bli lite poff när entusiasmen avtar. Och även om jag driver projekt, så har jag problem med kontinuiteten över tid. Om något får en bump på roaden, är det svårt att komma igång igen. Vad hände – host – exempelvis med den flitiga träningen efter den första höstförkylningen? Host var det ja :).

Snart byter jag ut min almanacka från Kleveland Ord för 2008 till 2009:års variant.

utmaning6-copy.jpg

6. Jag är en rutinmänniska. Same, same är något av min melodi. Jag trivs ganska bra i mina upptrampade cirklar. Ceylon på morgonen, citron på eftermiddagen och kanske Rooibos citron på kvällen. Ibland skojar jag till det med någon annan smak, men det är ganska sällan ;).

Ett av mina favorittryck – Tea Revives You -finns nu i en svart variant hos Keep Calm Gallery. På min vägg sitter denna.

utmaning7-copy.jpg

7. Jag har väldigt svårt att komma igång på morgonen. Fem minuter räcker inte i mitt fall – helst några timmar. Jag gillar att vakna långsamt, läsa tidningen i sängen, att gå och skrota i morgonrock och framförallt äta sen frukost. Jag har aldrig kunnat äta direkt på morgonen. Ställ mig framför Grand Hotels magnifika frukostbuffé, så kanske jag får i mig ett ägg, ett glas juice och en smörgås. Tyvärr. Maken äter dock för tre – eller kanske fyra :).

Morgonrufs från Isa Form.

Det är bara att hugga tag, Ni som känner er sugna på en lista!

13 comments

  1. Här är en till som får konstiga myrkryp av maskerader. Dessvärre ska jag på en nu i november – tema -68. Hjälp, jag känner mig inte bekväm, istället för hippie funderar jag på något typ Mary Quant. Hoppas att vi slipper vuxenlekar och karaoke. Ingegerd Råmans lampa var fantastisk – vill ha!!!

  2. Vi har en råmanlampa i kolonin och där känns det som att den passar bra eftersom vi inte tänder den varje dag. Tyvärr försvinner de fina skuggorna lite när de slår i pärlsponten men det gör inte så mycket.

  3. Vad kul att höra någon annan som erkänner att de hatar maskerader och vuxenlekar på fester!!! Jag håller med dig till 100%. Vad snyggt du presenterade dina sjutal. Du har en förmåga att få till bild och text på ett tilltalande sätt. Detta är också väldigt Weronic:gt!Kram //Charlotta.

  4. Jag hade också mardrömmar om BOB, tänk om han bara kom in i mitt rum och hjärna på natten, hugah. Nu för tiden tänker jag inte lika mycket på honom dock som tur är.Ha en bra dag!Ulrika

  5. Underbart! Äntligen någon som förstår våndan och ångesten vad beträffar maskerader 🙂 Faktum är att detta blivit något av en tvångstanke hos mig så jag klarade inte ens av bröllopsutstyrseln. Det blev en enkel klänning och för dagen högklackat (fast jag hade platta sandaler till och från vigseln).

  6. Jag gillar inte heller maskerader, och otäcke Bob likaså…men skräckfilmer har jag fortsatt att titta på. Ganska motsägelsefullt då vi måste ner i en otäck källare för att nå tvättstugan…livlig fantasi har jag också, så det blir bråttom ner och bråttom upp för trapporna. Konstigt att jag inte snubblat än! 😉

  7. åhh, jag avskyr också maskerader! När jag går på fest vill jag vara snygg, inte utklädd!jag sover också med en lampa tänd när jag är ensam, skyller dock på att barnen måste hitta till toa……Bob är jag inte så rädd för, tänker mest på Exorcisten!

  8. Ha ha ha….kärringen mot strömmen. Gillar (dock inte älskar) maskerader eller tema-fester. Sist var vi på spansk vinprovning och då var självklart klädseln i spanskt tema. Vanliga kläder dock men med röd schal och håret i knut med ros vid örat. Tada…..spanjorska. Har inte Lightshadow själv.Dock på jobbet. Älskar dem. Så vackra!! De har ju samma brinntid som en vanlig glödlampa. Så om man vet med sig att det går glödlampor i huset på löpande band kan det bli en dyr investering……Men annars så kan den ju lysa i flera år beroende på hur mycket man har den tänd. Vacker är den i vilket fall som helst!! Älskar Ingegerd Råmans saker nästan mest av alla glasdesigners. Fantastiska!

  9. Åh- vet precis hur du känner inför Bob i TP!! Jag är oxå fortfarande rädd när jag tvättar mig i handfatet och sen tittar upp i spegeln. Där tror jag ibland att jag skall se Bob. Trots att det är nästan 20år sedan (OMG- hur gammal är jag eg.?) så är jag mörkrädd än.Får oxå lite ångest när vi blir bjudna på fest o man måste klä ut sig. Det är så konstlat. Men festerna blir ju ofta roliga, även om jag hatar att klä ut mig själv. kram o ha det fint!ps. kan än idag inte höre ledmotivet från Twin Peaks utan att må lite dåligt i nerverna.ds

  10. Jag har två stycken Råmanlampor som hänger över vår köksö och jag är jättenöjd. TIPS se till att ha en dimmer annars kan de blända lite. Titta in till mig under “mitt hem” så finns de med på bild.Kram Åsa

Leave a Reply

Your email address will not be published.