Klassisk chokladrulle med hallonfyllning

Ibland behöver man något lätt, snabbt och gott. Då föreslår jag en klassisk chokladrulle med hallonfyllning. Det finns många varianter på såväl själva rulltårtan som fyllningen, men den här från utmärkta boken Cecilias fikastunder var den jag gjorde senast. Det räcker till många och med en minimal arbetsinsats får man till små fina bitar att bjuda på.

chokladrulle-copy.jpg

Klassisk chokladrulle med hallonfyllning

10-12 bitar

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg i ett bakplåtspapper i en långpanna (smöra ev plåten lite innan). 

Vispa 3 ägg och 1 dl råsocker (eller 2 dl strösocker) pösigt med elvisp.

Blanda samman 1 tsk bakpulver, 1/2 dl kakao och 1 1/2 dl siktat dinkelmjöl (eller vanligt vetemjöl). Rör ned försiktigt i ägg – och sockersmeten. Tillsätt 1/2 dl mjölk och rör in den i smeten.

Häll ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter. Passa så att kakan inte blir övergräddad.

Lägg ut ett nytt bakplåtspapper på arbetsytan och strö eventuellt ut socker eller kokos. Stjälp upp kakan och låt den svalna.

Rör samman 2 burkar vaniljkesella och 1 pkt hallon. Bred ut smeten på den avsvalnade rulltårtan. Rulla ihop tårtan. Skär i portionsbitar och lägg upp på fat. Servera med lite vispad grädde och extra hallon.

Lätt, snabbt och mycket gott!

6 comments

  1. Så ljuvligt det låter! Jag älskar att baka (och fika) men rulltårta har jag aldrig gjort, detta måste provas. Nu har jag suttit med pappersjobb hela dagen så lite fysisk aktivitet är på sin plats, mot köket 🙂

  2. Anna: Rulltårta är sådant där som jag glömmer bort mellan varven. Enkelt och smidigt är det och här får man som små bakelser. Perfekt när man har ägnat sig åt pappersjobb ja 🙂

  3. Håller med tidigare kommentar; det låter verkligen hur gott som helst. Och jag har sådan tur att jag ska cykla förbi affären på hemvägen och kan passa på att handla alla ingredienser som saknas… Eller otur kanske det visar sig, när jag ska lägga in allt i matdagboken… 😉 Tack i alla fall för en bra och inspirerande blogg!

  4. Har aldrig vågat mig på en rulltårta. Då min svärmor är världsbäst på just dessa 🙂 Men man kanske skulle ta och provbaka en i smyg 😉 Receptet så fantastiskt ut. Pling! //Märit

Leave a Reply

Your email address will not be published.