In case

brandvarnare-copy.jpg

Jag har världens bästa pappa som är en klippa i alla lägen. Han är en sådan där fixarpappa som är guld att ha bland annat när vi husnoviser kommer på plats [i dag är det en vecka kvar]  där ute i leran. Häromdagen hade pappa varit på brandkurs på jobbet och körde en dragning för oss. Alla sovrum skall ha varsin brandvarnare. Vi har inte det i lägenheten i dag, men vi får lov att bättra oss där känner jag. In case.

FireInvents produkter har varit uppe på bloggar under hösten. Jag gillar tanken att det nödvändiga kan ha en fin design. Anna och Henrik föll föga överraskande för Kids Snap Alarm. Bot och bättring som sagt. Brandsäkerhet i da house.

6 comments

  1. Önskar att jag hade en sån pappa! Och tack för att du påminner om brandsäkerheten – livsviktigt! Måste också ta tag i den biten. Ha en trevlig helg!

  2. Jättebra med en påminnelse så här när tusen juleljus snart ska tändas. Fireinvents brandvarnare är snygga och verkar praktiska. Däremot hittar jag ingenting om standarden – jag hade förväntat mig att det stod något om att deras produkter var godkända enligt blabla (typ räddningsverket eller nåt sånt). Jag har ju liksom hellre en ful brandvarnare som jag vet fungerar. Vet du eller någon annan?

  3. AnnaKarin: Min pappa är bäst – såklart 😉 Det är ju så himla lätt att glömma bort brandsäkerheten. Det är sådant som jag tänker på ibland, men inte gör så mycket åt sedan. Nej, bot och bättring som sagt. Trevlig helg till dig med!Helena: Fireinvent har startats av brandmän, så jag antar att det hela är ordentligt testat och godkänt. Snap Alarm har ju sålts på marknaden ett tag nu. Jag tror säkert att de svarar på frågor om man mejlar. Vi får kolla vidare där.

  4. Vi har sådana där “snap on” i varje sovrum. Fixade till barnens rum efter jag varit på en föreläsning som drogs av en brandman, han berättade om två barn som råkade starta en liten brand i deras rum och sen gick och gömde sig för att dom skämdes så mycket…alla dog! Ja jag vet, hemskt men en bra väckarklocka!!!!!Trevlig helg.

  5. När vi flyttade till vårt hus hade vi brandövning med barnen. Min man hade precis varit på brandutbildning och tyckte vi behövde öva. Den ena fem och den andra två fick noga repetera var uppsamlingsplatsen var och den äldste fick öva sig i att öppna barnsäkerhetsspärren på sitt fönster (!!!) Stackars barn, tror inte de sov så bra den natten men det kunda mannen inte ta någon notis om “dom måste lära sig, det är aldrig fel” 😉

  6. En brandmansbekant och jag pratade om de här larmen för lite sedan, och han dömde ut dem eftersom han sa att de sitter för långt ner. Ett stort hus kan i stort sett hinna bilda på tok för mycket giftig gas eller rök och hinna brinna för länge eftersom brandlarmet INTE är fäst i taket. Det är jätteviktigt sa han att de sitter så nära taket som möjligt eftersom röken stiger till taket direkt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.