Nedräkning: 5 dagar kvar

millenotti-copy.jpg

Det är en sådan tid nu. Allt man gör kan vara för sista gången. Jag har anlag för nostalgi vid dessa tillfällen i livet. Men det blir snart en första gång för allt också. Nästa söndag ligger vi i våra sängar i huset och skall sova. Och även om allting kommer att förändras, så är en del saker precis som vanligt. I dag lade vi ned Annas låneböcker i en kasse så att de inte skulle försvinna i en flyttlåda. Nästa måndag kommer nämligen bokbussen till hennes skola. Life goes on.

Bild: Mille Notti. Krispiga vita nytvättade lakan är något alldeles speciellt. Vi skall pimpa vår gamla säng med en ny sängkappa.

UPDATE: Livet finns ju där som sagt. Tjugo minuter senare och en liten nedkräkad son i sin säng. Det kan väl inte vara så ändå. NU?!! Jag kan inte tänka mig ett mer olämpligt tillfälle för detta fruktade… Snälla! Låt oss andra slippa!

19 comments

 1. Åh, fy sjutton! Det är väl absolut det hemskaste man kan råka ut för som småbarnsmamma, kräk (är nog jobbigt för barnen med förstås). Håller tummarna för att ni klarar er (jag säger bara handsprit, finns på apoteket).

 2. Anna: UHHHH – det är det absolut värsta jag vet! Nu har vi den där karakteristiska sötsura lukten i hela badrummet – inknölade lakan i duschen och utan tvättmaskin 🙁 Och vi skall flytta på fredag! Det mesta är nedpackat, inklusive reservkuddar och annat i den genren. Och bankmöten och massor av praktiskt inbokat. Och skall vår sista tid här bli av typen “sista gången jag torkade kräks i lägenheten”. Sniff. SNÄLLA låt oss andra slippa!

 3. Näää stackare..kom inte till dagis på lääänge:D vad jobbigt i alla underbar röra, hoppas det itne är allvarligt, gastroenteriten har börjat smyga oss på…Fin kappa till sängen:)Kram M

 4. Usch, nä. Riktigt dålig timing. Hoppas verkligen ni andra slipper! Har ni ingen som kan hjälpa till? Typ med tvätt av kräkslakan eller annat som går att delegera?Hoppas det fixar sig!

 5. Vad jobbigt!!!! Hoppas att sonen bara fått i sig något olämpligt så att det går över på en dag. Flyttning och kräksjuka är ju en mardröms-kombo….Jag har skräck för att vi skall bli sjuka i samband med vår flytt. Jag har till och med tagit en influensaspruta för första gången i mitt liv! Håller tummarna för dig att allt ska gå enligt planerna!!!Kram //Charlotta.

 6. Håller tummarna för att det går över i ett huj och att ni andra slipper bli smittade! Låter inget vidare alls måste jag säga!

 7. Åh nej! Att svälja hela pepparkorn i förebyggande syfte är ett tips! Håller tummarna för att det inte blir någon spridning i familjen.

 8. Vår lilla dotter har precis haft magsjuka men resten av oss har klarat sig, peppar peppar. Hoppas att ni klarar er nu när det ska bli flytt och allt, inte riktigt läge just nu:-(Kram Åsa

 9. Hoppas det är en lindrig variant. Som inte smittar…Jag tenderar också att bli så nostalgisk, “nu stänger jag detta skåpet för sista gången”, “nu är det sista tisdagen jag sätter in en mjölk i kylskåpet” medans min man mer tänker framåt på det nya.

 10. Hejsan!jag håller tummarna för att inte hela familjen ligger sjuka i veckan. Magsjukor är nog bland det jobbigaste när man har små barn, inte roligt alls och typiskt att det kommer lagom till jul varje år. Hoppas sonen mår bra snart.Kram Ulrika

 11. Tusen tack för era ord! Som tur är har jag världens bästa mamma som fixar med vår tvätt efter att maskinen brakade ihop i augusti. Jag hoppas att era tummar hjälper och att det stannar vid sjuk son som ser lite piggare ut nu. Tack!

 12. Hej Vilken fin blogg du har!Jag har en fråga, hur lyckas du med de fina texterna som du har lite här och där i din blogg?Som i detta inlägg: Sov du lilla……Är det en font som du har laddat ner?Jag har nyss lärt mig att fixa lite med foton i photoshop och önskar det fanns en så snygg font att använda att skriva med.Jag är urdålig på detta så jag passar på att fråga dig!Ha en fortsatt trevlig kväll.Åsa

 13. Åsa: Tack! Välkommen hit! Japp, det är bara att fiska i stora fonthavet, ladda in i datorn och börja leka. Skoj är det! Lycka till!Viveka: Peppar, peppar – illa mår jag, men än så länge stannar det där. Snart är det dags! Tanken svindlar!

Leave a Reply

Your email address will not be published.