R.O.O.M – style

Vi packar och packar. Vi äter lite kladdkaka mellan varven och spelar Uno. Annars är det lådor överallt nu. I eftermiddag tar vi en paus för att fira min far.

Det ligger en lite stickande doft av träolja i lägenheten. Mannen oljar in våra ekmöbler, vilket var mycket välbehövligt. Det är ännu en sådan där sak som står på den där listan med grejer att göra – någon gång. Nu var det hög tid. Och jag blir så glad över att vi investerade i massiva trämöbler som faktiskt [nästan i alla fall…] ser ut som nya efter lite omvårdnad. Det är roligt att läsa Göteborgs-Postens intervju med en av grundarna till klassiska Stockholmsbutiken R.O.O.M – Hans Axelsson. Jag och många med mig föll som en fura för style á la R.O.O.M – en modern nordisk New Hampton-stil där på 90-talet. Oljad ek var ett givet val, liksom tickingränder, Howardfåtöljer, sisalmattor, tavellister, industrilampor och korgar. Satsningen på det klassiska träslaget ek var en del av en medveten strategi enligt Axelsson.  Man kan inte säga annat än att den profileringen kom att utöva ett massivt inflytande på interiörvalen en lång tid framöver. Jag är glad över vår oljade ek och jag tycker fortfarande mycket om den klassiska R.O.O.M-stilen med en mix av andra influenser.

Ha en fin söndag!

Bilder från Hans Axelssons kök. Titta på alla bilder här. Jag hittade till reportaget genom Mamma Ce.

10 comments

  1. Ja, det är en fin stil, även om den toktunga eköverdosen som vi alla fått känna av under de senaste åren gjort att man vill njúta ekträslaget med måtta numera …:-)/B

  2. Anki: Ha en fin söndag du med!

    Birgitta: Precis 🙂 Lagom är bäst – i vanlig ordning! Vi har många basmöbler i ek och jag tycker fortfarande mycket om dem. Vi har valt en del i ek till huset, vilket tyder på att den oljade eken var mer än en tillfällig förälskelse för tio år sedan. Jag skulle kanske inte valt allt i ek nu, men så där är det ju. Man är ett barn av sin tid. Jag gillar hur trät värmer en vit miljö. Nu är det valnöt och högglansiga ytor för hela slanten, men jag håller mig nog till min ek 🙂

  3. Om ni gillar Hans Axelssons inredningsstil, så måste ni se hans senaste projekt: “a & co” (tidigare “Axelsson & Co”) Ett relativt nytt inredningshus i Göteborg. Nuförtiden är det mkt stil och mindre ek.Ebbe Lieberathsgatan 6 http://www.aochco.se

  4. Jag minns när Room låg på fleminggatan och jag var i Stockholm för att kolla in inredning, det var dit, och till House stegen gick. Varje Stockholmsbesök innebar att jag kom hem med något som inte fanns i min lilla stad, det kunde vara en vas, filt, kruka etc bara det var ngt, “nostalgi” :)kram och trevlig söndag i flyttens tecken 🙂

  5. Snyggt! Jag gillar också den stilen en hel del.Kul att ni spelar UNO för det har vi också börjat med. Förra helgen började vi och dottern lär sig snabbt. 🙂

  6. Viveka: Tack! Visst är det många känslor i omlopp nu. Tänk att vi faktiskt skall flytta efter 10 1/2 år här – och till ett nytt hus. Det svindlar ibland.Marcus: Tack för tipset – det låter mycket intressant!Helena: Japp, ett sant Mecca 🙂 Med nätets möjligheter har mycket kommit närmare alla, men vissa ställen har fortfarande en viss “aura”. Hoppas att Du har haft en fin dag också!Karin: Visst är det?! Jag gillar – mycket!Nilla: Visst är det fint! Anna var galen i UNO ett tag, men sedan lugnade det ned sig lite. Hon är en usel förlorare, så riktiga spelperioder kan vara en sann utmaning för alla 🙂 Men nu var det kul att spela igen! Jag spelade mycket UNO som liten. Ett riktigt kul spel är det fortfarande!

Leave a Reply

Your email address will not be published.