Nedräkning: 2 dagar kvar

ikeabord-copy.jpg

Nu har vi packat det mesta, men sedan skall alla lådorna packas upp också – såklart! Barnen har delat rum hittills, men snart kommer de att ha varsitt rum. Nya sammanhang kräver nya lösningar på ett centralt dilemma i ett barnrum – förvaringen. Hur skall man fixa till den ultimata lösningen för alla småpryttlar och grejer som ett barn har? Barnen kommer att få delar av våra stora delbara kubbokhyllor som förhoppningsvis slukar en hel del. Sedan funderar jag bland annat på barnbordet Leksvik från det stora varuhuset. Henrik har en hel del Playmobilgrejer med tillhörande smått som hittills fått husera på ett mindre bord. IKEA-bordet ovan är smart konstruerat med en lekyta överst samt med de extra hyllorna där det finns utrymme för förvaring eller lek i olika nivåer. Projekt förvaring lär pågå ett bra tag i huset!

7 comments

  1. Så underbart att ni äntligen ska få flytta in. Vi önskar verkligen att vårt husprojekt kommit lika långt som ert innan den här finanskrisen drog igång ordentligt. Lite avundsjuk :)Önskar er all lycka i det nya huset!

  2. Tänk, bara två dagar kvar! Förstår att ni är ivriga. Vilken härlig jul ni kommer få! Lycka till med Projekt förvaring. Kram!

  3. Glömde, skulle ju tipsa om att soffbordet LACK med en hylla under också funkar utmärkt som lekbord. Lagom för barnen att sitta på knä runt och man slipper t.ex tågbanan på golvet och det ser mer städat ut.

  4. Vad fort tiden går! Det känns inte alls så länge sedan jag läste om att tomtköpet var klart, bygglovet godkänt och spaden sattes i marken!Vad roligt att det är klart nu! Spännande att se hur det blir att leva i nya huset. Det där med att packa upp är inte det allra roligaste direkt, lättast blir det ju om man rensat ordenligt innan så man inte ska försöka komma på vad man ska lägga saker man egentligen borde slängt/gett bort/sålt, det är då förråden blir fulla innan man knappt hunnit flytta in ;)Förvaring är verkligen prio ett här hemma med, alltid. Mitt favoritmotto lyder: A place for everything, everything in it’s place. Försöker tänka så i alla lägen. Har vi inte plats för något så kommer det inte in – alt något annat måste ut… Allt blir så mycket enklare då, hålla ordning, städa, hitta…IKEA, Bruka och Granit är mina favoritbutiker när det gäller inköp av smarta och snygga förvaringsprylar. Det där bordet är jättefint, passar in i ert hus och med övrig inredning tycker jag. Men jag funderar på vart barnen ska få plats med benen? Eller tanken kanske inte var att man ska sitta vid bordet och leka utan kanske stå vid det eller mer ha det som förvaring?Lycka till med resterande packning 🙂

  5. Linda: Ja, det är läskigt oroliga tider just nu. Husmarknaden verkar stå alldeles stilla. Hoppas att det ljusnar för er också! Tack! Och tack för tips om Lack – skall kolla upp det! Anna: Ja, det är helt otroligt att vi snart är där! Den sista tiden här har blivit lite speciellt med liten sjuk son och jag själv som mår pyton – men om det stannar där så är jag mer än nöjd! Tack!Diana: Jo, jag tycker ju att jag har rensat ganska duktigt, men det finns ju en hel del grejer kvar om man säger så 🙂 Jag vill ha bra förvaring till allt och verkligen från början hugga tag i de problemzoner som alltid uppkommer någonstans. Jag gillar ditt motto och skall försöka att anamma det fullt ut nu också. Ambitioner bör man ha i alla fall 😉 Henrik sitter mycket vid sitt bord nu, antingen med en stol eller på knä. Det står inga mått på bordet på webbplatsen, så jag skall inspektera det IRL vid tillfälle. Små fötter är viktiga saker att tänka på ja :)Tack!

  6. Ojoj redan där vad härligt när ni är på plats. Bordet är jättefint men det första jag tänker på är att om han vill sitta och leka så är det svårt att få plats med de små benen.. Fast det är ju kanon med hyllor under som slukar en del för av någon anledning så är det ju mycket smått på små killars rum.Lycka till med flytten på fredag vi håller en tumme för uppehållande väder också…

  7. Ett varmt lycka till med inflyttningen till huset och ett stort, stort grattis! Bra kämpat – tänk så många val och beslut ni tagit den senaste tiden! För min del blir det inte mycket tillgång till dator och internet, som du vet. Men vi ses snart igen hoppas jag!KramLisa

Leave a Reply

Your email address will not be published.