Ruta ett

retromums-copy.jpg

I går landade nya numret av Elle Mat & Vin i brevlådan. Jag blir inspirerad av omslaget som är en riktig färginjektion. På tidningen står återstoden av helgens fika-bak. När jag bläddrade i klassiska Annas kakbok fastnade ögonen på mockarutor. Det var evigheter sedan jag åt en sådan mjuk kaka med karakteristisk glasyr och kokosflingor. Sagt och gjort och fantastiskt gott retromums med smak av barndom. Jag gjorde en del av kakan utan kokos till små petande barn. Rekommenderas varmt!

15 comments

  1. Hej! Vilken trevlig blogg och intressant läsning. Skulle vilja rekommendera dig en site där man kan skapa egna böcker. Jag har själv provat det och tyckte det var en jätte kul upplevelse. Gå gärna in och kolla: http://www.solentro.se.

  2. Åh vilken fin kaffekopp! Vart hittar man den? Idag har jag kokat sylt och saft på bär som fanns kvar i frysen, luktar gott här hemma nu.

  3. Vera: Du får baka 😉 Tina: Det kanske man skulle testa ja.Sia: Jag dricker te i min 🙂 Det är en klassiker i serien Blue Italian från brittiska Spode (www.spode.co.uk). En av mina favoriter! Jag förstår att det doftar gott hemma hos dig nu. Mmmmmm!

  4. Mmmmums! Eller kärleksmums som maken skulle säga – själv är jag uppvuxen med att kalla dom för mockarutor. Spelar inte så stor roll… goda är dom i alla fall. Och ser ännu godare ut just nu när det är lite restriktion på gottesaker här hemma 🙂

  5. Så underbart gott! Inte bra att fresta nu när jag är såå chokladsugen. De där goda rutorna bakar min mamma, något som funnits där hemma sedan barnsben. Hoppas att du har haft en fin start på det nya året 🙂

  6. den kom hem till oss i brevlådan också, underbart att en så inspirerande tidning gör något för småfolket också, som nu i barnens favoriter. sånt gillar vi 🙂 mini

  7. Jag som tänkte baka chokladbollar idag, men man kanske skulle göra smarriga mockarutor istället?! Blev inspirerad!

  8. Mockarutor bakade mamma, jag har fortsatt med den “traditionen”, de funkar i alla sammanhang och alla åldrar verkar gillar dem! *mums*

Leave a Reply

Your email address will not be published.