Sockerkakor

Från det ena till det andra som sagt. Det är alltid spännande att se vad kokboksfloran kan tänkas att bjuda på. En bok som jag ser fram emot är Mia Öhrn och Claes Karlssons Sockerkakor som kommer i april på Natur & Kultur. Den klassiska mjuka kakan förtjänar att lyftas fram lite extra. Här kommer man att hitta såväl vanliga sockerkakor som de med twist. De vackra bilderna är tagna av Stellan Herner. Provläs lite här! Denna kommer säkerligen att återfinnas i min kokbokshylla under våren.

6 comments

  1. Hej W!Både boken och receptet verkar väldigt lovande. Älskar nya recept på smarriga kakor!Beträffande ditt förra inlägg. Läser och känner igen situationer som mina två flickor varit med om på lågstadiet. Under dessa år händer mycket, speciellt tjejer emellan. Det sociala spelet tränas och man lär av olika situationer. Det är inte ovanligt att flickor är direkt elaka mot varandra. Och det skär i hjärtat på en mamma. Jag kan trösta dig med att det brukar gå över. Mina flickor går i mellanstadiet nu och det elaka spelet verkar ha gått över. Inte sagt att det är problemfritt, men desto äldre de blir desto mer skinn på näsan får de. Men visst är det svårt att inte lägga sig i!…..KRam //Charlotta.

  2. Annika: Kul idé att hotta upp den gamla sockerkakan. Vi bakar det ibland och barnen mumsar glatt i sig. Bra barnbak är det med då de kan vara med hela vägen med olika moment som att smörja form och vispa. Tålamodet brukar räcka över hela bakprocessen då 🙂 Ha en fin söndag!Charlotta: Tack! Mia: En riktigt fin bok verkar det vara. På min önskelista! Ha en bra dag! KramNina: Haha! Det slinker nog ner kan jag tro ;)Jellon: Visst verkar den fin!

Leave a Reply

Your email address will not be published.