Mönstervärldar

Lisa Bengtssons ting för Indiska har fått mycket press på förhand. Bengtsson säger själv att hon har letat i skrymslen och vrår för att finna “gamla textilier, mönster och annat som jag blandade med mina egna signum för en skön mix”.

lisabengtsson-copyed.jpg

I dag blev det en snabb stadstur för att komma utanför väggarna en stund. Och där stod de. Bengtssons Kavindra i en vagn på väg ut i butiken. Pressreleasen sade vecka åtta, men här packas det redan upp för fullt. Jag köpte skålar och muggar, men det finns även ett stort fat.

indiskamugg-copy.jpg

Jag är svag för Lisa Bengtssons mönstervärld. Det är blommor och ansikten i en numera karakteristisk stil. Nu har vi både Kavindra och Mademoiselle i huset. Trivsamt!

24 comments

 1. Å va bra att du tipsar, var inne på Indiska senast i helgen för att se om de hade kommit. Blir en sväng till på vägen hem idag. Hoppas att de har kommit även här. Jag har planerat inköp sen jag såg dom på bild första gången.Nu åker de slitna blå höganäskoppana ur skåpet. Tror även att det finns plats för ett par skålar./Cathis

 2. Det var rackarens vad du var snabb! Grattis till ett fint inköp. Jag får se till att kapa åt mig lite tid så att jag hinner slinka in på Indiska.

 3. Har du sett den überfina villan som är på Hemnet som totalt har shoppat loss på Strandvägen 5?? Tennet in galore – minst sagt.Om du vill kan jag maila dig länken.

 4. De är så fantastiskt vackra. Jag måste in på Indiska igen och kolla om de fått hem dessa. Är helt såld på dem jag med 🙂 Otroligt skön design!!!!! Må gott!!

 5. Nämen å, har dom redan kommit?! Då måste jag ge mig in till Indiska i min stad i morgon och kolla, jag vill ju inte gå miste om dom här sköntheterna!Tack förresten för en härlig blogg, du är min stora favorit! Jag har följt era hustankar, byggplaner och så småningom själva bygget, och nu är det ljuvligt att få se hur du inreder. Det är ett fantastiskt fint hus ni har, och jag älskar din stil. Klassiskt med knorr liksom! :)Elin

 6. Fina saker, jag ska dit och ta mig en titt! Sedan så är jag sugen på det andra blå blommiga fatet du bloggade om häromsistens. Bäst att ta sig dit omgående!

 7. Åhh, har de kommit redan. Så fina. Spännande. Då får det bli ett besök på Indiska under morgondagen. PS! Jag älskar den andra bilden med de gula detaljerna. Jag blir lycklig bara genom att titta på bilden.

 8. Vad snygga grejor – tack för tipset! Måste helt klart hålla utkik efter dessa. Vet inte om de har nått “Norrland” ännu …:-) Det var faktiskt åratal sedan jag förnyade i koppbeståndet och det är verkligen dags för en uppdatering.

 9. Gillar produkterna lika mycket som jag gillar dina foton! Vad snyggt med det gula dessutom, man blir glad!Ifall du vill så finns det en liten utmaning inne hos mig. 🙂

 10. Alla: Visst är det lite skumt att de redan finns att köpa. Jag trodde inte att jag skulle få tag i några. Det var bara rena rama turen att jag råkade gå in just i går när de packades upp. Vackra är de. Jag tycker mycket om Lisa Bengtssons mönstervärld.Karin: Nu har jag tittat. I died and gone to heaven, som B Adams sjöng så fint en gång i tiden 😉 Elin: Det är alltid så roligt att höra från en trogen läsare! Tack snälla för dina ord om sidan. Jag sträcker på mig och blir GLAD.Bodil: TACK! Jag är sedan länge svag för kombinationen gult och blått. Man får passa sig för flaggvarning, men rätt kombinerat är det vackert!Mia: Det är Lisa Bengtsson all the way här. Hennes Mademoiselle kommer i gult nu till våren. Kärlek – till en kudde ;)Sara: Tackar! Jag tar mig an utmaningen, om jag lyckas hitta något i mina märkliga mappar 😉

 11. Tack för tipset! Hann med att rusa in på Indska i samma stad och rycka åt mig ett par koppar! Föredömligt tunn keramik också, Indiskas muggar brukar annars vara lite för kraftiga “väggar” på för min smak. Väldigt vackra är de, men maken tyckte nog att det var synnerligen onödigt att fylla på förrådet av tekoppar… 🙂

 12. Jag har också lyckats lägga vantarna på koppar och skålar men de verkar gå åt i ett rasande tempo. En fantastisk vbild du har tagit för övrigt. Skicka den till Lisa så blir hon säkert glad…

Leave a Reply

Your email address will not be published.