Min favorit

Jag har skrivit om den förut. “Jag har burit med mig filmen genom livet sedan jag såg den på biograf för första gången som tonåring. Berättelsen, musiken, miljöerna, kläderna och kärleken är evig. Bättre än så här blir det inte!”. Jag har sett filmen när den har gått på televisionen, eftersom den har varit omöjlig att få tag på DVD. Men nu helt plötsligt, när jag sitter och klickar bland några bokreaböcker på CDON, så finns den där. Femtionio riksdaler. Kvällens fynd!

10 comments

  1. Jag älskade också A room with a view… Åh åh åh den är så underbart romantisk och vackra miljöer. Det var faktiskt dne filmen som fick mig att åka på bröllopsresa till florens….Det är den och Pride & Prejudice som är mina romantikfavoriter.Tack och lov gillar också maken den 😉

  2. Åhh, visst är den fantastiskt bra. Passa på att läsa den om du inte har gjort det, helst på engelska. Kan även rekommendera andra böcker av E.M. Forster, om tid finnes!

  3. Min favorit med! Jag kommer ihåg när jag träffade min man, vi skulle visa varsin favoritfilm för varandra. Jag visade a room och han visade odjuret med schwarzenegger. Det är ett under att vi kom över den krisen *haha*Kram/ Mimmi

  4. Den filmen har jag konstigt nog missat!! Hmm, måste komma ihåg den till rean.Du föresten, jag kikade igeom mina trädgårdsbilder och hittade flera bilder på en innergård som jag tror du skulle gilla. Om du vill kika på bilderna så kan jag maila över dem, men jag tänkte jag skulle höra med dig först./nina

  5. Tack för dina härliga tips! Vill ge dig ett filmtips. En underbar och tokig gammal svensk film som givits ut igen (om man nu gillar gamla filmer den är från 1946)- “Kärlek och störtlopp”. En dagligt trogen läsare!

  6. Samma här som med Solåkra….Filmen fick oss oxå att åka till Florens på bröllopsresa och även när vi firade 5-årig bröllopsdag: Fast då var det med två småbarn på 1,5 år. Same same but very different.

  7. Men är det sant – har jag verkligen missat denna. Jag känner ingen namnet, men har inget minne av handligen. Måste nog se den snart. Och så ser jag ett annat tips bland kommentarerna – “Kärlek och Störtlopp”. Jag menar, jag är både kär och slalomåkare så… :)Hoppas ni kryat på er ordentligt nu! Kram kram från norr//Lina

  8. En underbar film som kan ses om och om igen! Alla biroller är fantastiskt spelade av brittisk skådiselit! Helena Bonham Carter slog ju igenom med denna film. Lite roligt att hennes store kärlek i filmen numera syns i Lipstick Jungle! Cecile fick väl förresten en Oscar förra året:) Ni som inte sett den har några trevliga timmar framför er. Underbar filmmusik också!

Leave a Reply

Your email address will not be published.