Mitt urval: Realisation – Mat & Hem

Det är väl bara att konstatera att jag har lagt av mig med vissa vanor. I bokreakatalogerna scannar jag numera sektionerna mat, hus & hem samt barnböcker innan jag går vidare på historia, biografier och andra tunga kategorier. Så jag börjar där i mina tips och ser om jag överhuvudtaget kommer vidare till något annat :).

bokrea20091-copy.jpg

* Efter att ha hyllat Elisabeth Johanssons böcker får jag väl även ge glassmakeri en chans i Iskallt. * Syndigt gott behövs sannerligen ibland. Denna skall jag kolla upp. * Två av mina absoluta favoriter finns med på realisationen. Missa inte dem! Monica Ahlbergs Bergs Konditori och Anna Bergenströms klassiska Annas kakbok. * Det här verkar vara en pärla. Dags för dessert. * Åhlens lockar med 39 riksdaler för Mia Öhrns Klassiska kakor på nytt vis. Ja tack, säger ja.

bokrea20092-copy.jpg

* Drinkar dricker jag alldeles för sällan, så jag kanske behöver en bok för inspiration. Favoriten Sweet Paul med fotograferna Dreyer & Hensley brukar göra fantastiska böcker. Därför införlivar jag Slurp i min samling. * Paolo Roberto fick många fina vitsord när kokboken kom. Jag har den inte, men är nyfiken nu på rean. * Uuve Snidare brukar göra informativa böcker. Jag kommer att kolla in Svensk slöjdkonst. * Jag är också nyfiken på Övergivna platser och Stil.

Det skiljer ibland mycket i pris mellan de olika aktörerna, så det lönar sig att titta runt och använda prisjämförare. Tänk även på att en del böcker finns både inbundna och som kartonnage, samt att en del trycks upp i billigare upplagor till bokrean.

Missa inte Helenas tips!

10 comments

  1. Anna Bergenström är verkligen en av mina favoriter. Tycker att alla hennes böcker håller mycket hög kvalite.Annas kakbok som du skrev om är en riktig pärla. Har bakat massor u den och allt blir syndigt gott.Har beställt Under valnöts trädet som oxå är skriven av henne.Kram kram

  2. Är lite allergisk mot bokrean efter att ha jobbat i bokhandel under många år…. dock kan jag faktiskt rekommendera Paolo Robertos “Mina fastrar”. Underbar. En sida jag ofta använder mig av är http://www.bokfynd.nu , tar fram det bästa priset på boken du vill ha. Testa, rekommenderas!Har legat under trossbotten i flera timmar i dag och spikat. Härligt när det är lika kallt inne i vårt renoveringsprojekt, som ute, dvs -17 grader! Snön ligger meterdjup och solen har faktiskt börjat värma mot husknuten här Jämland.

  3. alla kokböcker av Anna (och Fanny) Bergenström brukar vara en hit! Min favorit är “under vanlnötsträdet”. Även “kärlek oliver och timjan” är en jättefin och inspirerande kokbok. Om du inte har dem och hittar dem på rean kan jag varmt rekommendera dem! 🙂

  4. Åh, i dag har du och din rara kollega suveräna inlägg – jag dreglar och tar till mig min uppmaning att här ska det läras att laga mat, för nää, jag kan inte!

  5. Kan verkligen rekommendera P Robertos bok. Vi har lagat alla recept ur den och allt är gott. Min man är den som använder den mest, ett litet tips till nästa födelsedag kanske…..

  6. Bara de fina bilderna gör att jag vill köpa alla. 🙂 Det går tyvärr inte. Monika Ahlbergs böcker brukar vara fyllda av fina recept och bilder. En sån får det bli! 🙂 Tack för tipsen!

  7. Anna: Roligt att höra från någon som bläddrat! Den verkar riktigt bra med fantastiska fotografier.Linruz: Anna Bergenström är en personlig favorit och den lilla kakboken är en riktig pärla. Enkla rejäla recept som alltid blir lyckade. Jag gillar!Lena: Numera är bokrean inte riktigt var den var en gång i tiden på gott och ont. Det blir dock fokus på böcker denna tid på året och det kanske ändå är bra. Kul att höra om Robertos kokbok. Jag har förhandsbokat ett exemplar nu.Jösses! Under trossbotten i den kylan. Heja, heja dig och må solen skina nu :)Katarina: Visst är de bra. De står i min hylla för fin inspiration!AnnaKarin: Haha! Det gäller möjligen att använda böckerna också 🙂 Jag köper ibland och använder uteslutande som tittgodis!Elisabeth: Roligt att höra att fler tycker om den! Det skall bli spännande att laga ur den. Det verkar vara rejäla pastarätter som jag kan tänka mig går hem i hushållet :)Malin: Ja, visst vill man 🙂 Roligt att kunna inspirera!

  8. Jag har sett ut och beställt ett par böcker. Men tråkigt nog var “brödboken” jag ville ha slut på förlaget… känns ju trist att dom hade den ute överhuvudtaget då…

  9. Iskallt är en toppenbok. Det var den som fick mig att sätta igång med glasstillverkning på allvar – så då förstår du nog hur farlig den är ;)!

Leave a Reply

Your email address will not be published.