1 mars

stadningpagar-copy.jpg

Jag antar att vi inte är ensamma om att ägna denna första mars åt att få bort en och annan dammråtta. En månads sjukstuga har satt sina spår på vår nybyggda stolthet. Och jo, det blir lika dammigt även om allt är nytt :). Nu strålar solen dessutom in och blottar smutsiga fönster och glasdörrar. Den stora vårstädningen får nog bero lite, men i dag är det röj och städ för hela slanten. Barnen är ute med sin nya passion – Gogo´s. Samma koncept som det alltid har varit – samlingsnerv och nästan löjligt dyra plastbitar. Men är man fem och sju år så är det värt att satsa sparkapitalet på detta.

Bilder från Cosas med favorittrasor och en spray för glasytor som doftar av grönt te och salvia. Samma smuts, men lite skojigare att ta sig an med detta ;).

8 comments

 1. Många dammråttor har städats bort här hemma. 🙂 Vi har fått tillbaka vårt sovrum efter att ha det ockuperat av spjälsäng ett tag. Så skönt! 🙂

 2. Här har det oxå städats! Jag putsar fönster,skrubbar golv mm men ändå vill inte bebisrackaren komma ut. Nu är det tre dagar över tiden… Vad skönt att ni har blivit friska i alla fall!QramSonja

 3. Visst är det konstigt att det kan bli stökigt och smutsigt i ett nytt hus, det borde inte vara så. Jag minnas att jag slogs med häpnad av vilken skillnad det var på att städa det nya huset mot den gamla lägenheten. Vi drog in grus på ett annat sätt och fönstren blev så smutsiga av all lera utanför. Jag som var mammaledig då gjorde inget annat än städade och putsade fönster. Jag ville så gärna hålla det nytt och fräscht som det var vid inflyttningen. Annat är det nu. Jag tror jag ska inhandla lite fina trasor och väldoftande rengöringsmedel, det borde göra susen.Tack för det fina orden inne hos mig, kram för det.

 4. gogo’s det var nåt nytt! Bra att vara förvarnad :-)Städa ja… snart är det flyttstädning… sedan blir det ett hus med dubbelt så stor yta att städa… Men det är så mycket roligare att hålla rent när det är nytt! Ha en fin dag.

 5. Malin: Ja, tänk de har en förmåga att bita sig fast och dyka upp överallt. Jag känner igen känslan när spjälisen flyttar ut. Det blir så stort! Barnen har en förmåga att dyka upp ändå, men betydligt mer svängrum blir det definitivt 🙂

  Sonja: Åh, heja dig! Så spännande! Du måste lova att berätta lite sedan här eller mejlledes 🙂

  Anna: På ett sätt är det lättare att hålla ordning när grundnivån är ny och sedan putsar man säkert lite extra av bara farten nu för att försöka att upprätthålla det nya så länge som möjligt. Jag är ingen jättepedant och är ingen städmamma heller, men med dessa sprayer och trasor får jag faktiskt lite nya krafter 🙂 De doftar så gott till skillnad från andra artificiella saker. Prova!

  Nilla: Haha – ja, numera får man lära sig genom barnen 🙂 Gogo´s är tydligen den nya itgrejen – i alla fall här i trakterna. Flyttstädning lejde vi bort denna gång. Det är nästan det värsta jag vet och det var så skönt att slippa. Det skall bli väldigt kul att följa er i det nya huset!

 6. detta gogos har inte nått hit en, än så länge är det mest nintendo ds och barbi för våran del! Kan man annat än bara älska maison belle, jag städar dagligen med mina produkter, snygga städtrasor ska genast kollas in tack för tipset=)

 7. Jeg har Spring Cleaning med agurk duft. Jeg prøvde den på gulvet i stuen vår, det ble litt seigt. Men ellers er jeg fornøyd der jeg har testet den rundt omkring. Lukter behagelig, og ikke for mye. Deilig faktisk å ikke bli så tørr og sår på hendene også, for gummihansker det klarer jeg bare ikke…1. mars ja, bare 15 dager igjen så er det faktisk første vårdagen også! 🙂

 8. joho då, så fel mamman hade gogos visste e tydligen mycket väl vad det var, men det var bara ettorna som höll på med dom;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.