Sjutal

När Sveriges vackraste blogg – Lolita – kallar på mig att antaga en sjutalsutmaning, ja då rättar jag mig i ledet.

jjamieoliverforpackningar-copy.jpg

* Jag hyser en aldrig sinande kärlek till vackra förpackningar. Innehållet är såklart det viktigaste, men hur det packas in är även det av stor betydelse. Det senaste som påkallade min uppmärksamhet i genren är Jamie Olivers burkar. Ack, så fina och inspirerande! [Genom Poppytalk].

* Ingen får mig att dra på smilbanden som Berglin. Alltid genialiska samtidsbetraktelser med skarp humor. Titta bara på rutorna ovan med stilambivalens :).

charlottamalhotra-copy.jpg

* Jag älskar efterrätter. Min favorit är en knäckig Crème Bryle. I samklang med detta ser jag fram emot en annan favorit – Charlotta Malhotra – och hennes Efterlängtade efterrrätter som kommer ut i maj på Bonniers.

isfolket-copy.jpg

* Under en period i ungdomsåren var jag och min bästa vän smått besatta av Margit Sandemos Sagan om isfolket. Ack så spännande det var! Det kom en bok varannan månad med övernaturligheter och love. Då var det bara att så snabbt som möjligt få tag på en bok och sedan sluka den med hull och hår.

formverketgotland-copy.jpg

* Gotland – såklart. Min stora sommarpassion sedan många år. En nyhet hos Formverket är trasa och handduk med Gotländska socknar. Handduken finns hos Juniform.

anglofil-copy.jpg

* Jag är något av en anglofil. Jag dras till tweed, rutor, cosy Mulberry, afternoon tea, Spode, oljerockar, lantgods, brittiska kostymfilmer – you name it.* I tider av kunglig förlovningsyra slukar jag det mesta. Jag växte upp med att samla på vykort med kungafamiljen. Vi skrev alltid till prinsessorna när de fyllde år. Numera intar jag en mer distanserad attityd till hela företeelsen, men det sitter i blodet att scanna Svensk Damtidning och kolla fina klänningar under Nobelsändningen :). Fantastiskt omslag med Lady Di från Vogue 1981.

Ha en fin lördag!

9 comments

  1. Haha, jag älskade också Isfolket i tonåren! Minns när en ny bok kommit ut, då skyndande man sig först förbi bokhandeln, sedan godisaffären och sedan direkt hem till flickrummet med neddragna persienner…Nu står hela samlingen ordentligt medpackad och undanstoppad på vinden…Undrar om det är något andrahandsvärde på sönderlästa Isfolksböcker ? 😉

  2. Jag älskar Jamie Olivers burkar. Vad skulle man inte ge för att ha dessa hemma i skafferiet?Är också anglofil, kanske för att jag bodde där i ca 10 år.. Förstår absolut vad du menar 🙂

  3. Kul att läsa lite om dig. Jag är en riktig Jamie fan, han är en stor förebild och jag hoppas han lyckas med sina projekt i england med matkurser osv. Burkarna är grymt snygga, me like :-). /Nina

  4. Karin: Visst är de! Absolut oemåtståndliga skulle jag vilja säga med min burk- och förpackningsfetisch ;)Pia: Visst var det en speciell tid 🙂 Man jagade runt och övertalade föräldrarna att bli skjutsade för att få tag på ett ex där man visste att de var snabba med att få ut dem. Vem vet? Det är kanske en skatt på vinden där 🙂 Jag plastade till och med in mina.Sofia: Jätttefina! Jag har inte spenderat mer tid i Brittania än resor till London, men lockas ändå av hela paketet. Det är väl en något idealiserad bild såklart, men själva konceptet i renodlad form lockar :)Fyra i huset: Ja, det är en driftig man inte tu tal om det!

  5. Den omskrivna bästa vännen läser fortfarande isfolket med glädje! Böckerna står i barndomshemmet, och jag läser om åtminstone några av dem varje sommar. Det hör till. Bok nummer två köpte jag på finska för ett tiotal år sedan, och den sitter så bra i ryggmärgen att jag inte hade några problem med att följa storyn på ett totalt främmande språk!

  6. Ohhlalla – Jamies burkar…vill ha!Jag är likadan och kan bli nästan besatt av vackra burkar och förpackningar och är jag utomlands så rusar jag gärna in i matvarubutikerna och kollar in hyllorna.

  7. Så kul att läsa om dig. Gillade allt nästan. Inte minst Berglins, jamies burkar och gotlandshandduken. Men tänk att du har kvar tidningen på Diana – tänk vad tiden går… En riktigt skön dag önskar

Leave a Reply

Your email address will not be published.