Tavlan

anslagstavla-copy.jpg

Den här inspirationstavlan har varit i mina tankar länge. Jag har skrivit om den ett antal gånger här på sidan och nu sitter den där. Som synes blev det en av mina favorittextilier – Mademoiselle av Lisa Bengtsson för Mairo – som skivan kläddes med. Jag gillar samspelet mellan textilien och tapeten. Proportionerna på bilden förvillar ögat lite. Det är en skiva som är 1,2 gånger 1,4 meter, så det finns mycket utrymme för inspirationsklipp. För nu börjar det roliga med att sätta upp saker! Jag tänker mig, som jag tidigare har skrivit, att mönstret blir en del av helheten genom arrangemanget av ting som sätts upp på tavlan. Valda delar av tyget blir en del av installationen i form av ett slags lapptäcke av saker som jag tycker om. Så nu är det bara att skrida till verket med skojigheter från Deskstore och allsköns ting. Det gör nog lite ont i mig när första nålen sticks in, men sedan får vi hoppas att det lossnar ;).

Tavlan är gjord av en plyfaskiva en mjukboardskiva [rättelse av min far] som klätts in med vitt tyg och vadd. Jag tänkte först fixa med tyget själv, men när jag valde mönstrat lät jag en tapetserarverkstad göra jobbet för en högst rimlig kostnad. I vanlig ordning tackar jag min käre far för idé och montering.

signature

11 comments

  1. Vid första anblick var det lite mönstserkollision, men pilbladen bildar en fin ram till det andra mönstret. Ser fint ut! Kan se prydligt uppsatta lapparna på den med fina silvriga häftstift. Kommer säkert att ge mycket inspiration!

  2. Pia: Haha! Jo, det kändes när den första nålen gick in, men nu är det gjort! Ett “Live what you love” tryck, ett hjärta i trådarbete, en reklambild för Mulberry och ett konstverk av sonen från förskolan 🙂

    Mrs B: Ja, nu sitter den där. Jag är jättenöjd och har som sagt börjat sticka lite.

    Caroline: Jag gillar ju kollisionen här. Det känns som om tapeten behöver mera mönster för att riktigt komma fram. Jag valde bort en enfärgad tavla för att den riskerade att kännas lite platt just i detta rum. Jag ville ha mer av en “installationskänsla” än en anslagstavlekänsla och så tycker jag att det blev. Sedan tror jag att jag kommer att tänka i färg och form-termer även i det som kommer upp för att få till tanken om collage som stämmer för ögat, än att bara sätta upp massor av grejer. Vi får se hur det hela utvecklar sig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *