Tavlan II

tavla.jpg

Nu får jag väl lov att visa början på mitt tänkta ständigt pågående collage, så Ni får en chans att se vad jag menar med mina tankar kring tavlan. Det här är vad som har kommit upp hittills och mer skall det bli såklart. Jag tycker dock om att tavlan känns klädd även när det inte sitter så mycket på den.

Och tada! Dagens pysseltips som är en ripoff från de här anslagstavlorna som jag länge har beundrat. När vi flyttade hittade jag mina insomnade broderiprojekt och med dem en gammal ram att spänna tyget i när man syr. Jag vill inte påstå att min lilla installation har alls samma finish som de fina från Little Pretty Studio, men jag glädjer mig åt en liten bit av mästare Franks Nippon. Jag skulle bra gärna toppa Morris pilblad och Bengtssons mademoiselle med en riktigt mönsterrik Strandvägsgardin, men det får stanna vid en tanke för tillfället. Tills dess har jag min lilla uppspända Nippon med två personliga favoriter – ett hjärta i trådarbete av Annika Nyman som hängde i vår förra hall samt en liten silvermodell av vårt hus som jag fick i gåva i höstas.

Note to self – lägg aldrig saker på “säkra ställen”. Jag har letat ihjäl mig efter en del saker att sätta upp på tavlan som jag vet med mig att jag lade på “säkra ställen” när jag packade upp. Problemet är att jag inte hittar de där säkra ställena nu. Ridå.

signature

16 comments

  1. Jag undrade just om du gjort nålhål i de saker du nämde i förra inlägget att du satt upp. Nu ser jag att du använder klämmor och gem. Tänkte väl det!

  2. Finfint! Gillar även klämmorna!Lustigt, jag surfade på samma broderi-anslagstavlor igår kväll. Försökte hitta större modeller att köpa (just för eventuellt eget pyssel), men kunde inte hitta större än 18cm.Och trycken vill jag helst inte prata om… Jag kommer _alltid_ på saker för sent och när jag väl fått en idé i huvudet så finns det förstås inga andra lika bra alternativ. Så jag håller mina tummar hårt för att en 5:e edition ska ges ut, så att jag också kan få ett fint tryck!Hoppas du hittar dina “säkra ställen” 🙂

  3. Caroline: Nix, klämmor och gem är det från Deskstore. Ack, där skulle jag lätt kunna förköpa mig 🙂

    Mrs b: Jag kan tänka mig att det finns en del att köpa secondhand, men då skall man ju springa på dem också. Jag blev helt klart sugen på att göra några flera, så hojta gärna till om Du hittar några ramar online. Den femte editionen skall vara på gång. Jag har från lite olika utgåvor – det var lite av love at first sight när jag siktade dem. Men håller med – ibland kan det ta ett tag innan poletten trillar ned 😉

  4. Verkligen snyggt!! Jag gillar idéen med broderiramar, sådana har min mamma, det var en rolig idé att hänga sådär. Jag skulle vilja hänga flera i grupp i olika storlekar, tyger etc. Snyggt och väldigt inspirerande som alltid att kika in här hos dig./Nina

  5. Alla: Tack! Jag är helnöjd! Jag är sugen på att göra fler små installationer med broderiramar – ett lätt sätt att föra in klickar av favorittextilier. Och Helen – skenet bedrar kan jag säga. Jag skall leva på att bli kallad pysslig denna dag 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *