Varje dag

kokslayout-copy.jpg

Man kan inte undgå att bli inspirerad av Diana. Hennes tankar om life artist sporrar till att fånga ögonblicket i vardagen. Hennes fantastiska fotografier inlemmas i layouter (ofta en kombination med digital och vanlig scrapping sk hybrid scrapbooking) med ett säkert sinne för estetik. Jag blir dels sporrad att försöka ta fler fotografier i vardagen, dels blir jag ännu en gång intresserad av detta med att scrappa digitalt. Jag gillar att sitta och pilla med bilder. Scrapbooking för mig har varit lite lätt överlastade alster, men så behöver det inte alls vara. Har Ni erfarenhet av digiscrapping och hur man kommer igång med det?

Jag funderar vidare och under tiden experimenterar jag lite med tanken här på sidan. Jag har fått ett antal mejl om att jag inte visar så mycket av huset längre. Och jag vet inte varför. Det går i vågor där med. Nu blev jag dock inspirerad att köra lite mer med “bara-knäppa” varianten med dammig kvarbliven glöggflaska och odiskad ugnspannkakeplåt i en liten layout. Mer av varje dag-fotografering med inspiration, känslor, stämningar, grejer eller vad som känns just då. Även här blir jag inspirerad av Diana som tillsammans med Ylva driver bloggen  Visuell vardag  där ett fotografi i veckan speglar vardagen.

Tja, planer må man ha. Vad som blir resultatet av det hela återstår nog – i vanlig ordning – att se :)!

8 comments

  1. Men vad kul Veronica med lite bilder ur det riktigt riktiga livet!! Hur charmigt som helst med påten och flaskan framme.Satt och kikade runt lite på just digiscraping i går och börjar bli lite smått sun jag med. Så kul att fixa och trixa med kort och layouter.Ha en toppen bra dag!!!Kram kram Linruz

  2. Hej!Som en start i digiscrappandet kan du helt gratis ladda hem scrapbook-kit på http://www.shabbyprincess.com/downloadsSen, när du blivit fast och inte klarar dig utan alla grejer du behöver 😉 så kan du börja shoppa på http://www.designerdigitals.com. På den sidan finns också lite freebies att ladda ner om man vill.Sen har jag för mig att tyska bloggaren ikeagodess.blogspot.com har en massa tips på srapbookfreebies man kan ladda hem.Lycka till!/Anna

  3. Linuz: Haha! Tja, man får ta till de knep som fungerar i stunden för att släppa loss kreativiteten :). Digitalt scrappande verkar riktigt kul. Vi får se om jag kommer igång eller om jag nöjer mig med att tänka på saken. KramAnna: Tack för tips! Ja, man kanske blir fast om man väl börjar :). Jag behöver komma igång med fotograferandet också, men inspirationen kanske kommer nu med våren. Tack!Mrs b: Designer Digitals har massor av fint – har kollat runt där en del. Frågan är kanske hur ambitiös man vill vara och vad man vill med sitt scrappande. Jag behöver egentligen en hobby som driver mig bort lite från datorn ;). Planerna här var väl att vardagsfotografera lite mera och kanske testa digiscrapping – mer spännande än så var det inte denna gång 🙂

  4. Hej! Jag är väl absolut ingen “traditionell” scrappare, och ingen digital heller egentligen. Men jag fotar en väldig massa vardagsbilder och sätter ihop till collage som på sitt sätt är scrapbooking. Just nu håller jag på med en fotobok, där jag fixar och trixar ihop egna layoter. Tänkte lägga upp lite exempel på bloggen – snart :-). Jag ska bara… först :-). Jag hittar mycket scrapbookingsaker som jag använder via den här sajten: http://ikeagoddess.blogspot.com/ Varje dag publicerar här länkar till sk freebies – scrapbookingsaker som man kan ladda ner gratis. Toppen! Ett bra sätt att få inspiration och komma igång innan man lägger ner för mycket pengar på det.Ha det så gott i vårsolen! /Pernilla

  5. Ja, jag trodde du menade att du hade planer à la “Visuell vardag” eller liknande 🙂 Men nu när jag läser igen förstår jag vad du menar.Javisst blir man inspirerad att vilja prova själv! Själv är jag nyfiken på fina enkla layouter till (förmodligen mest) bilder på barnen. Och utöver det vill jag så gärna komma igång och få ut foton i framkallning/tryck också så inte allt bara blir liggandes på datorn. Har inte lyckats komma igång att göra traditionella album, och såg fotoboken som en jättebra och fin idé som kanske kan få mig att faktiskt utföra detta.

  6. Anneli: Ibland är det befriande att bara knäppa!Pernilla: Stort tack för tips! Hoppas att solen skiner på dig med!Mrs b: Skoj att höra dina tankar! Vi får se om vi kommer igång nu då 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.