Varje dag: 19 mars

varjedag19mars-copy.jpg

I dag är samtliga familjemedlemmar på sina vanliga platser. Februari och mars har sannerligen erbjudit en sjukstuga utan dess like. Om jag inte minns helt fel var det ungefär samma visa förra året. Nej, nu får det bli vår. Energin må återvända igen.

Klyschan att sätta guldkant på tillvaron fick genast en ny innebörd när vi efter flytten började använda våra finbestick till varje dags bruk. För man skall bruka sina saker.  Några Fornasettidamer från ett tapetprov bland Mademoisellerna på min tavla. Jag gillar dem. Det gör inte mina barn :).

6 comments

  1. Du har helt rätt, man ska använda det man har. Inte som våra far och morföräldrar som hade ett helt rum endast för fint, som användes vid födelsedagar och jul. Det resulterar förvisso i en massa fina saker som vi kan ärva som knappt är använda.Rosenthal till frukostgröten har sin charm!//M

  2. Mer fint porslin/bestick/kläder i vardagen! Det är något djupt ledsamt över att låta det älskade och särskilt utvalda ligga obrukat i skåpet/lådan/garderoben. Jag måste säga att du, trots min röst för att använda det oblekta linnetyget som inspirationstavlebakgrund, har övertygat mig totalt i fråga om mönstrat tygval i bakgrunden. Inspirationstavlan blir bara vackrare och mer inspirerande för varje detalj du lägger till!

  3. Vilka fina uppdateringar på tavlan! Jag blir väldigt sugen på att fixa en egen tavla, men jag får nog snällt försöka avsluta alla andra småprojekt jag påbörjat innan jag lägger till något nytt på listan… 🙂

  4. Minks: Visst är det så! Ut med grejerna ur skåpen bara. Och alla dessa finrum som sagt… Jag är så glad över att ha ett hus där alla ytor lever och används!Diana: Tack där, du inspiratör :)!Johanna: Skoj! KramEmmie: Där ser du ;)! Skämt å sido – jag gillar just tanken med en installation där bakgrunden blir en del av helheten. Det hela växer fram långsamt och är ständigt föränderligt. Jag trivs mycket bra med min tavla!Mrs b: Jo, det ligger väl något i att avsluta grejer. Jag lade ett 500-bitars pussel i måndags. Det var mycket meditativt och tillfredsställande :).

Leave a Reply

Your email address will not be published.