Grön variation I

haricotsverts-copy.jpg

Eat your greens! Jo, det bör man göra, men det är sannerligen lätt att ibland slinka ned i slentrianfällan när det gäller tillbehören. Det är snabbt och enkelt att köra ett uppkok av frysta grönsker eller att riva några morötter – that´s it. Vi är i behov av bot och bättring här. Vi har provat oss genom fler tillbehör den sista tiden och det blir oftast godare om man fixar någon liten kombination för smaklökarna. I alla fall för oss vuxna. Barnen vill ha gurka. Tack för att gurksäsongen är här! Snurkna hitfraktade gurkor på vinterhalvåret är bara en urtrist historia. Men nej då. Gurka skall det vara ändå. Vi vuxna åt detta i går i alla fall!

Koka upp bönorna i lite lättsaltat vatten så att de har spänsten kvar. Häll av kokvattnet, spola med kallt vatten och låt rinna av. Blanda citronsaft, olja och salt. Tillsätt bönor och rödlök. Smaka av med salt.

I Robertos recept (från nya Mina gästers mat) ingår även rostade pinjenötter. Det hade icke huset i går. En enkel sallad, men med det lilla extra som ger de djupfrysta bönorna ett litet lyft. Annars kan man alltid äta gurka – typ ;).

9 comments

  1. Åh, det verkade vara ett enkelt och spännande förslag på grön variation! Här blir det nog mangosalsa till middag, men det kanske inte passar små munnar…

  2. Jag ska genast testa det här, brukar ofta avstå från grönsaker men det här lät riktigt gott! Tack för tipset!

  3. Ja bönor är verkligen en hit!Speciellt när man kan gå och plocka direkt ur landet i sommarstugan….längtar till dess.kram kram

  4. Gröna bönor är gott. Jag har också köpt den boken och kollade in just det receptet. Men vi har inte lagat något ännu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.