På burk

jordgubbsmarmeladed-copy.jpg

Det här är ett alldeles lagom pyssel för en varm dag, då det faktiskt är skönt att vara inne en liten stund. Man måste ju fixa till lite sött som man sedan kan äta upp ute. I dag provade jag Elisabeth Johanssons Choklad- och jordgubbsmarmelad från Älskade jordgubbar. Urk sade barnen, mums sade jag som därmed får behålla hela burken för mig själv :). Jag tänker använda en del av marmeladen till lyxig fyllning till riktiga mammacookies. Jag har nämligen en del av kakdegen kvar i kylen efter söndagens barnkalasbak. Jag gjorde en liten sats marmelad och tog råsocker istället för strösocker och det gick alldeles utmärkt. Mina kvantiteter var nog ungefär 300 g jordgubbar, 1.25 dl råsocker och 50 g 70 % mörk choklad. Orginalreceptet är som följer:

Choklad- och jordgubbsmarmelad 

1 liter jordgubbar, 4 dl socker och 150 gr mörk choklad av god kvalitet.* Snoppa jordgubbarna och dela dem på mitten, dela stora jordgubbar i fyra delar.* Lägg jordgubbarna i en rostfri kastrull. Tillsätt sockret. Rör om. Koka upp och låt sjuda i 15- 20 minuter. Rör om då och då.* Ta av kastrullen från värmen. Skumma av om det behövs.* Hacka chokladen grovt och rör ned den i marmeladen.* Häll upp i väl rengjorda burkar.

Snabbt, enkelt och jättegott!

UPDATE: Marmeladen smakar utmärkt både som fyllning i mördegskakor samt som tillbehör till glass och jordgubbar. Mums!

signature

9 comments

  1. Familjen i Uttran: So it is! Nu även på kakor som snart skall intagas till fläderbärssaft. Barnen är och badar och jag och min penicillinkur är hemma. Lyx :)!

    Abbe: Jag kan tänka mig att man skall äta denna marmelad ganska omgående. Det är nog ingenting att lagra under längre tider, för då behövs andra grejer i. Så jag tror på en liten sats som man lätt konsumerar upp snabbt 🙂

  2. Låter jättegott! Tror att det kan bli bra att ha nu när vi är på landet och det kommer och går vänner mest hela tiden. Tack för tipset!/S

  3. Fniss, kul med barnens kommentar och vilken tur för dig. Måste testa, mina barn gillar förhoppningsvis inte marmeladen heller, fniss.Varma hälsningar Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *