18 augusti: *4

plock18aug-copy.jpg

Kickstarten av vardagen i går tog lite hårt på alla. Helt plötsligt var allt helt vanligt igen. Hur skall man kunna somna så tidigt? Hur skall man kunna fixa alla de där vardagsmatlagningarna igen? Hur skall man kunna behålla ljuv sommarkänsla när ett tu tre de gamla vanliga skoltjafsen drar igång som på beställning? Allt har sin tjusning eller hur :)?! Så mot vardagen med en riktig färg- och mönsterkaskad.

1. Alla kataloger inför börja skolan får mig nostalgisk. Jag älskade sådant när jag var liten. Skrivset från Bookbinders Design i fin färgskala. Duktiga illustratören Eva Hjelte har för övrigt gjort Bookbinders almanackor för 2010 som snart finns i butik.2. Snyggare än så här blir det inte just nu. I alla fall om man är sju, snart åtta år. Modefanan med vildadjurtrenden bärs högt i familjen. Tröjan från H&M får endast tvättas i nödfall.3. Mina fötter älskar mig inte alls just nu. Kanske lite Odd fotkräm är vad de behöver? Man blir ju naturligtvis nyfiken när Molly kommer med skönhet. Någon som testat?4. Jag har uppdaterat min Mademoiselle-tavla med lite lila. Snart kommer Sir Harald av Lisa Bengtsson i butik. Lappar som fogas samman till en historia med ett manligt perspektiv. Det är mycket. Det är tjusigt. Det är ack så rätt i tiden. Frågan är om man skall beundra på avstånd eller på närmare håll. Den som lever får se :).

10 comments

 1. Åh denna underbara tröja, här hemma köptes alla 4 med dessa tryck göööör läckra;) Vart köper du bookbinders set? Sugen på att förnya mig lite inför skolstarten:) Ha det fint i blåsten! Kram Mia

 2. Äntligen en webshop på Bookbinders hemsida! Perfekt för mig som inte bor i närheten av en butik. Eller har Åhléns i Lkpg kvar sin styvmoderligt behandlade lilla hylla med anteckningsböcker?

 3. Stämningsfullt: Ja, idag behövdes det lite sådant kände jag 🙂

  Mia: Jajamen, snyggare än snyggast såklart 🙂 Bookbinders har shop in shop på vissa Åhléns, annars får man shoppa i Stockholm eller i deras webbutik. Det är riktigt snygga grejer. Jo tack. Man lättar snart från marken känner jag :). Kram

  Cecilia: Ja, har ej testat deras webbutik ännu, men fint med tillgänglighet. Nix, tror ej det tyvärr. Men som sagt, det var ingen hylla som vårdades direkt ömt på det stället…

 4. Ja, det är en gåta hur man ska kunna lägga sig i tid… Det där Bookbinders-kitet käner jag igen! Min ena bok ligger fortfarande och väntar på storslagenheter att sätta på pränt. Pennorna är superba att “skrivrita” med. Tack igen för vinsten!

 5. He he! Ja, det är tufft att hålla energinivån uppe för att orka med matlagningen. Har kört med enkla kort hitills, vet inte när jag ska ta tag i det på riktigt igen!Så härliga färger! Blev riktigt sugen på Bookbinders setet. Odd Molly produkterna ignorerar jag, vägrar låta mig dras ner i Odd Molly träsket 😉

 6. Caroline: Henrik har blivit en riktig nattuggla under sommarlovet. Nu är det hårt när man skall upp 06.30 på morgonen :). Roligt att höra att Du gillar skrivsetet. Jag har en knallrosa Bookbinders som liksom ligger till sig lite.Sofia: Säkra kort var det ja och ingen är gladare än barnen… Mina nya rätter tas nästan uteslutande mot med skepsis. Men för sina egna smaklökars skull så gäller det att försöka och försöka igen :). Haha! Jag äger noll och ingen Odd Molly, men nyfiken i en strut blir jag ändå på de nya skönhetsgrejerna – träsk eller ej 😉

 7. Sir Harald… Det väckte omedelbart intresse när jag såg den första gången! Lite maskulint, lite oväntat, lite “jag vet inte riktigt vad jag ska tycka”. Leopard är ju inte riktigt min smak…Men det är något ändå som gör att jag dras till det! Så jag grubblar, kommer jag tycka om det om ett år eller två eller tre? Kanske inte… Men det kanske inte gör något, denna gången 🙂

 8. Mrs.b: Samma här. Kärlek – med vissa komplikationer 🙂 Vi får se var det hela landar. Nilla: 06.30 är det som gäller här med. Barnen börjar 08.00 och det krävs en del marginal på morgonen för att få allt att klaffa :). Snart är det helg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.