Hästar

Anna är förtjust i djur. Jag är pälsdjursallergiker. I dag skall hon börja rida på en nybörjarkurs med gediget bistånd av en vän till oss. (Jag har knappt varit i ett stall i hela mitt liv…) Min tanke är att hon därmed kan få utlopp för lite djuromvårdnad och kanske hitta ett intresse. 

ridning.jpg

I dag låg det en faktura för terminsavgiften i brevlådan. Jag visste innan att ridning är ganska dyrt. Och det är det visade det sig. Låt oss därmed ha en stilla förhoppning om att min lilla hoppetossa tycker att det är lite skoj i stallet. Och att jag inte nyser alltför mycket av stallkläderna ;).

Silkeslyx från Hermès.

7 comments

  1. Camilla: Haha! Jag är faktiskt också lite rädd för dem. Jag har ridit typ en gång i mitt liv och det enda jag minns är den fruktansvärt stora hästen med en oändligt lång hals :). Min vän som skall följa med Anna är betydligt mer entusiastisk – som tur är!

  2. Jag gick på “häst- och stallvård” när jag var liten, men mer än så blev det väl inte. Hästar gillar jag! Jag skulle gärna prova på att rida, men det blir inte av… Barnen har inte pratat om husdjur eller ridskolor ännu. Jag är också allergisk, hundhår. Denna terminen är det simskola som gäller för båda barnen och det blev dyrt. (1100kr/barn för en termin ca 13 gånger) (Ridning kostar runt 90 kr/gång för de minsta på vår närmaste ridskola kollade jag upp nu.) Det är den tiden i livet nu när barnen ska åka iväg på olika aktiviteter…Tur att Anna kan få prova på ridningen i alla fall. Lägg hennes kläder i tvättmaskinen på en gång, ha dem på ett särskilt ställe så ska det nog gå bra.

  3. åh min dotter skulle dö av avundsjuka om hon visste, jag tyckte att man skule vara minst 8 innan man börjar rida nämligen och det gillades itne så mycket här hemma kan jag säga! Själv har jag bot i stallet som liten ända tills jag blev allergisk, när jag var liten betalade man det billiga priset typ700 kr för en termin men det tycks ju ha blivit svindyrt att rida då jag hört att de kan kosta ända upp till 200 kr för en termin här i liköping, om det nu stämmer! Vi får hållas oss till komipsens Kurt innan det blir ridskola för vår del…. Ha det fint bland höbalarna:) Kram, Mia

  4. Nilla: Henrik spelar fotboll i knattelag och det kostar inte speciellt mycket. Ridningen kostar här 135 kronor per gång (45 min) plus medlemsavgift, så det är inget billigt nöje. Det hade dock gått jättebra i går, så vi får hoppas att det blir valuta för pengarna :)Mia: Min vän sköter höbalarna som tur är. Det räckte för mig att lukta lite på kläderna 🙂 Nu skall vi inhandla några billiga ridgummistövlar för de måste ha en liten klack för att stanna i stigbygeln. En icke nödbedd dam som gärna hakade på där om man säger så!

  5. Vad spännande för din lilla tjej. Vad jag förstått reagerar man väldigt olika på olika pälsdjur. Min svåger som är väldigt allergisk mot katter t.ex tål Nancy bra, men hon fäller ju inte heller hår.

  6. Åh hoppas att hon blir handlöst förälskad i dessa underbara djur. Vilken fantastisk barndom man får i stallet. Jag bodde i princip i stallet från det jag var runt 5 och tills det jag började på gymnasiet. Jag hoppas innerligt att mina två döttrar ska vilja spendera tid i stallet. Det ger så mycket, vänskap, omvårdnad, empati, kärlek, ansvar…allt det där blir en naturlig del av ens liv från den dagen man sätter foton i stallet. Önska henne lycka till:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.