Höststämning

modecollage27aug-copy.jpg

I dag byter jag filten mot en stor kofta för den där första höstaningen som fortfarande känns vacker och spröd. Det är något alldeles speciellt med årstidsskiftningar. Det gäller att bevara den känslan en ilsket grå dag med snålblåst i början av november.

Kokongkofta från H&M, rutig klänning från Lindex (rutan är fortsatt stor i höst) och klassiska stövlar från Ecco som precis har öppnat webshop och erbjuder 10 % rabatt just nu. Paraplyet från Fulton har varit med förut, men är fortfarande lika snyggt. Årets Rosa Band förhandssäljs på Formex och är designat av arkitekten Gert Wingårdh. På bandet står det “ska bara” på punktskrift. En stark påminnelse om ett viktigt ting. Icas grepp att samarbeta med svenska modehuset Dagmar för att skapa en miljökasse har varit en riktig lyckoträff som fått massor av press. Jag har inte köpt mig en kasse ännu, men det är inte omöjligt att jag gör det. Soon Autumn, men först lite, lite sommar till tack :)!

13 comments

 1. Såg en sån långkofta på lunchen och längtade lite, men njuter av 25 grader en dag till i alla fall! Bra tips med stövlar utan hög klack.

 2. Hej – suerpfina kläder – men idag då det är 22 grader hoppas jag det är långt till man kan ta på stövlar – jag njuter varje dag jag kommer vara utan strumpor i skorna.Jag läste en sån bra artikel i en lokal näringslivsbilaga och fick ögonen för en beundransvärd person som ligger även hon bakom ICA kassen. Det Sandhya Randberg som är ägare av företaget Oria (www.oria.se) i Västerås, ett designföretag som enbart jobbar med Rättvisemärkt ekologisk bomull. Gillar skarpt sådana personer som drivs av de frågor man själv inte riktigt förstår eller mäktar med eller vad man nu ska skylla på …Kram Milla (Flower power)

 3. Stövlarna o kassen har jag redan .-). Ska absolut köpa klänningen MEN var får man tag på paraplyt ….i sverige typ

 4. Nicky: Jag har ett par liknande stölvar själv från Ecco – snygga och framförallt bekväma :). Tack! KramSofia: Tack! Vad GLAD jag blir :).Caroline: Ok, en dag till :). Det är höst hela vägen vad gäller klädinspiration just nu, men man kan ju spara lite på stora koftan helt klart. Jag går ju aldrig i höga klackar, så här kan man känna sig garanterad att få låga dito i collagen :).Milla: Skoj med bakgrunden till kassen. Det är som sagt bara att lyfta på hatten för människor med driv och kraft! Och visst kan det få vara sommar ett tag till. Inspirationen står kvar tills senare :).Jossa: Fina ting Du har! Visst är paraplyet riktigt fint! Jag har inget själv, men de finns att köpa online i Sverige här: http://www.sthlmstandard.se/.Skönt Hemma: Man tackar! Ja, en kasse får det lov att bli :).

 5. Koftan känns avlägsen just idag; jag har solat i bikini hela eftermiddagen! Du har dock helt rätt, snart är det dags och då är det ganska mysigt med koftor och stövlar!

 6. Underbara collage som vanligt sa någon. jag kan inte annat än att instämma. Alltid får man reda på något som man inte visste…rosa bandets “ska bara”, hade ingen aning inte heller visste jag att Ica och Dagmar samarbetar. Här tycker man att man är lite uppdaterad så har man missat såna här grejjer. Tack för att du finns.

 7. Härligt collage! Jag hoppas att du kommer med fler! Jag behöver många tips inför hösten. Koftor och klackar med låg klack har jag, men det kan jag aldrig få för mycket av. Kram Lo

 8. Anna: Haha! Ja du, då klarade du dig garanterat utan koftan! Just nu känns hösten bara mysig, men det lär ju ändra sig under vägen. Det brukar göra det :). Man får spara på inspirationen och ta fram den framöver.

  Victoria: Åh, så glad jag blir över dina ord. Man tröttnar liksom aldrig på respons på det som man gör :)!

  Lo: Tack och kul att höra från dig igen! Många vill se modecollage och nu har jag fått upp tågan igen på den fronten. Jag hoppas att åstadkomma många fler framöver 🙂 Kram

Leave a Reply

Your email address will not be published.